Ο καταθέτης της μνήμης


Περιγραφή
Στη συλλογή κάθε μικρή λεπτομέρεια συμπληρώνει στον πίνακα της Μνήμης μια ακόμη πινελιά από χρώμα και συναίσθημα, μια άλλη «γεύση» ανθρώπινης συνύπαρξης και μεγάλων στιγμών έντονης συγκίνησης και ψυχικής φόρτισης.
Δείγμα γραφής:
Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ
Ο Θεός σού κληροδότησε
αυτήν τη γη.
Μη νομίσεις ποτέ
ότι εσύ είσαι
ο ιδιοκτήτης της.
Μένεις όσο Εκείνος
σου επιτρέπει…
Η ενοικίαση είναι ακριβή.
Θα πληρωθεί με τη ζωή σου.Η Μαρία Ράλλη-Υδραίου γεννήθηκε στην Ξάνθη. Κατάγεται από την ιστορική πόλη Κιουτάχεια της Φρυγίας. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία καθώς και Βαλκανικές Γλώσσες (Ρωσική, Ρουμανική, Βουλγαρική, Τουρκική και Παλαιά Τουρκική) στο Ι.Μ.Χ.Α. Θεσσαλονίκης. Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιστορία-Αρχαιολογία και στη Νομική Σχολή παρακολούθησε το τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Στο Νιούκασλ (Newcastle) της Βόρειας Αγγλίας σπούδασε Λογοτεχνία 20ού αιώνα (Αγγλική και Αμερικανική) και πήρε το Μάστερ (Master of Arts) στην Κριτική Θεωρία (Φιλοσοφία 20ού αιώνα). Παρακολούθησε Ιστορία της Τέχνης στην Αρχαιολογική Εταιρία Αθηνών, Παλαιογραφία, Κινέζικα και Ιερογλυφικά. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ασχολείται με τη μετάφραση, το δοκίμιο, την κριτική, την ποίηση και την πεζογραφία. Εμβάθυνε στη μελέτη της Μεταφυσικής του Αριστοτέλη για την εκπόνηση διδακτορικού υπό την επίβλεψη του αείμνηστου καθηγητή της, Δημητρίου Μούκανου, καθηγητή της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε ως καθηγήτρια στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, Ψυχικού και Εκάλης.

Συγγραφέας : Ράλλη – Υδραίου Μαρία
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-426-627-6
Σελίδες : 128
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.