Ο Κανών

Περιγραφή
Ο “Κανών”, ένα σπάνιο βιβλίο, περιγράφει τους εσωτερικούς νόμους που διέπουν τις τέχνες, τις επιστήμες, την πολιτική, τη μουσική και την αστρονομία στους αρχαίους πολιτισμούς. Αξιολογούνται ο συνδυασμός των αρχαίων θεών και των αριθμητικών αξιών και οι συμβολικές αναλογίες των ιερών ναών. Ο Γουίλιαμ Στέρλιγκ υποστηρίζει ότι στις κοινωνίες της κλασικής αρχαιότητας (Αίγυπτος, Ελλάδα, Ρώμη) οι ιερείς όριζαν τις ζωές των ανθρώπων ερμηνεύοντας τους συμπαντικούς κύκλους και νόμους, διερευνούσαν την μεταφυσική εξέλιξη της ανθρώπινης υπόστασης, έναν τομέα της γνώσης που έχει πια χαθεί…
Ο συγγραφέας παρουσιάζει το πέρασμα της γνώσης αυτής από τον αιγυπτιακό στον ελληνικό πολιτισμό, και μέσω αυτού του τελευταίου, στον εβραϊκό και κατόπιν στον χριστιανικό πολιτισμό.
Ένα βιβλίο που ενδιαφέρει τους μελετητές της αρχαίας γνώσης εν γένει, και όσους εντρυφούν στα μυστήρια της Γεωμετρίας.Ο Γουίλιαμ Στέρλιγκ, σκωτσέζος συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και πολιτικός, 9ος βαρωνέτος του Πόλλοκ, γεννήθηκε το 1818 και πέθανε το 1878.
Ο “Κανών” είναι ένα μυστικιστικό βιβλίο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, το 1897, μερικά χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα, όταν ανακάλυψαν το χειρόγραφό του σε κάποια μυστική κρύπτη της βιβλιοθήκης του.

Συγγραφέας: Stirling – Maxwell William
Μεταφραστής: Μαργέλη Έφη
Εκδότης: Ενάλιος
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-536-446-8
Σελίδες: 416
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Καμπαλά, Πολιτισμός, Αποκρυφισμός, Γνωστικισμός
Σειρές: Μυστήρια του Κόσμου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.25 €