Ο καλός δήμαρχος

Περιγραφή
“…Δεν μπορώ να σας συμβουλέψω ως δήμαρχος. Επιτρέψτε μου να σας συμβουλέψω ως φίλος και θα σας πω τούτο. Αυτό είναι που ξέρω για τη ζωή. Έχω μάθει πως δεν υπάρχει πολλή αγάπη στον κόσμο ώστε να τη σπαταλούμε. Ούτε σταγόνα δεν επιτρέπεται να πηγαίνει χαμένη. Αν είμαστε τυχεροί και τη βρούμε, ανεξάρτητα από το πού θα τη βρούμε, θα πρέπει να τη φυλάξουμε και να την απολαύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, για όσο πιο πολύ μπορούμε, μέχρι και το τελευταίο φιλί…”
Σε μια καθωσπρέπει μα μάλλον ξεχασμένη γωνιά της Βαλτικής, ο καλός δήμαρχος Τάιμπο αδυνατεί να εκφράσει την αγάπη του στην κυρία Στόπακ ώσπου, μια μέρα, εκείνη ρίχνει κατά λάθος το μεσημεριανό της μέσα σε ένα σιντριβάνι και, από εκείνη τη στιγμή, οι ζωές τους πλέον δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες…
“Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ – το διέκρινε ένα χιούμορ και μια λεπτότητα που με συνεπήρε από την πρώτη σελίδα και με κράτησε ως την τελευταία”
(“Daily Telegraph”)
“Ξεκάθαρο χειροτέχνημα ενός θαυμάσιου συγγραφέα”
(“The Financial Times”)Ο Andrew Nicoll γεννήθηκε το 1962. Ύστερα από ένα μικρό διάστημα που εργάστηκε ως ξυλοκόπος, ο Andrew Nicoll αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην αρθρογραφία. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στο “New Writing Scotland” και άλλα περιοδικά. Ο “Καλός Δήμαρχος” κέρδισε το βραβείο πρώτου βιβλίου Saltire First Book Award και έχει μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες. Ο Andrew Nicoll ζει στη Σκοτία. Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Συγγραφέας: Nicoll Andrew
Μεταφραστής: Πίπη Φωτεινή
Εκδότης: Διόπτρα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-364-395-5
Σελίδες: 499
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Σκοτσέζικη πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Λογοτεχνική Διόπτρα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.58 €