Ο κήπος του φόβου

Περιγραφή
«Ο κόσμος του Χάουαρντ είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από απάτητες ζούγκλες, μεγαλόπρεπα βουνά και λαμπερές θάλασσες, όπου οι πόλεις φεγγοβολούν από βαρβαρικό μεγαλείο, οι επικές αναζητήσεις είναι κάτι το δυνατό, και η περιπέτεια αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.»
Η συλλογή περιέχει τα διηγήματα: «Ο κήπος του φόβου», «Λίλιτου», «Γεράκια πάνω από την Αίγυπτο», «Η ξανθή θεά» του Μπαλ-Σαγκόθ.Ο Ρόμπερτ Έ(ργουιν) Χάουαρντ γεννήθηκε το 1906 στο Πήστερ του Τέξας. Δημοσίευσε για πρώτη φορά σε ηλικία δεκαεννιά ετών, το 1925, στο περιοδικό Weird Tales στο οποίο και θα παρουσίαζε στο εξής το μεγαλύτερο μέρος της συγγραφικής του παραγωγής. Μεγαλόσωμος, αθλητικός, ογκώδης, αθλητής, ημιεπαγγελματίας πυγμάχος, ο Χάουαρντ φαίνεται ότι αναζήτησε στο είδωλο που αντίκρυζε στον καθρέφτη το πρότυπο για την δημιουργία των ποικίλων ηρώων του (με μια εξαίρεση στο διήγημά του «Ο λαός του μονόλιθου» όπου υπαινίσσεται μια τελείως διαφορετική μορφή, έναν αντικανονικό ήρωα, τον τρελό ποιητή Τζέφρη, κατεστραμμένο από τις καταδύσεις του στο υπέρλογο και το απόκοσμο). Η φήμη του, και οι ελπίδες για την όποια επιβίωση, του έργου του, στηρίζονται στις 21 ιστορίες τις οποίες έγραψε με ήρωα τον Κόναν τον Βάρβαρο, τον Κιμμέριο.
Στα βιβλία του Ρόμπερτ Χάουαρντ μπορούμε να προσθέσουμε ενδεικτικά το μυθιστόρημα «Άλμουρικ», τις συλλογές διηγημάτων «Ο σκοτεινός άντρας και άλλα διηγήματα» και «Περιστέρες της κολάσεως» και τον τόμο ποιημάτων «Πάντα πέφτει το σούρουπο». Οι εκδόσεις όλων των κειμένων του Χάουαρντ σε αυτοτελή βιβλία είναι μεταθανάτιες και ερήμην του. Ο Ρόμπερτ Έ(ργουιν) Χάουαρντ αυτοκτόνησε το 1936 σε ηλικία τριάντα μόλις ετών, όταν πληροφορήθηκε τον έξαφνο θάνατο της μητέρας του.

Συγγραφέας : Howard Robert E.
Μεταφραστής : Μπαλάνος Γιώργος
Εκδότης : Locus 7 – Άλλωστε
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN :
Σελίδες : 215
Σχήμα : 21χ15
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Φανταστική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.47 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.