Ο θησαυρός είναι κρυμμένος στο σακούλι

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται, κυρίως, τα τελευταία 12 (από τα 36) χρόνια του “Κρυμμένου Θησαυρού”, την περίοδο δηλαδή που το “Κυνήγι” και ο Πέτρος συμπορεύτηκαν αδιαλείπτως , από το 1990 μέχρι και το 2001. Είναι στην ουσία ένα χρονικό, μέσα από τη ματιά ενός υπεύθυνου πληρώματος, με ταυτόχρονη καταγραφή των εξελίξεων – που υπήρξαν συχνές και ταχύτατες κατά το διάστημα αυτό – καθώς και των θεμάτων του Παιχνιδιού.
Στο πρώτο μέρος ο αναγνώστης θα βρει δύο Χρονολόγια για την ιστορία του “Πατρινού Καρναβαλιού” και του “Κρυμμένου Θησαυρού”, καθώς και προσωπικές απόψεις του συγγραφέα περί του Παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος ξετυλίγονται μπροστά του στιγμιότυπα, γεγονότα και σκέψεις που το ίδιο το Παιχνίδι προκάλεσε στην παρέα του Πληρώματος 94, αλλά πιθανότατα και σε πολλούς άλλους “Κυνηγούς”. Το τρίτο μέρος του βιβλίου επιχειρεί μια σχεδόν εξαντλητική παράθεση των Θεμάτων της δωδεκαετίας 1990-2001, έτσι ώστε, στην ουσία, να αποτελεί τον Γ’ τόμο της “Ιστορίας του Κρυμμένου Θησαυρού”. Στο Παράρτημα παρατίθεται ένα Γλωσσάρι 150 καρναβαλικών λέξεων. […]Ο Πέτρος Ψωμάς γεννήθηκε το 1970 και ζει στην Πάτρα. Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση και το μάρκετινγκ. Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Πληροφορική (“Α.Σ.Ο.Ε..Ε.”), Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (“Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών”), και Δημοσιογραφία (“Ηρόδοτος”) και από το 2008 είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του “Πανεπιστήμιου Αιγαίου” (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων).
Είναι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης “Τώρα για την Πάτρα”, ιδρυτικό μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας “Ρεφενέ”, εκ των εταίρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “Πλήρωμα 94”, Αντιπρόεδρος του “Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών” και, από τον Ιανουάριο του 2011, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κειμένων για τις ομαδικές εκδόσεις: “40 Χρόνια κρυμμένος θησαυρός” (εκδόσεις Fresh Communications, Πάτρα 2006), “Τετράδια Ζεύξης” (εκδόσεις Το δόντι, 2009) και “Νότια Πελοπόννησος 1935-1950” (εκδόσεις Αλφειός – Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009). Έχει αρθρογραφήσει σε πλήθος εντύπων. Τελευταία στο περιοδικό “Υποβρύχιο” και στην εφημερίδα “Σύμβουλος Επιχειρήσεων”.

Συγγραφέας: Ψωμάς Πέτρος
Εκδότης: Περί Τεχνών
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-8260-11-6
Σελίδες: 357
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιχνίδια, Καρναβάλι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.76 €