Ο Θεός με Θυμόν

Περιγραφή

Μια παρέμβαση για ανθρωπιστικούς λόγους, έχει άραγε οπωσδήποτε ανθρωπιστικά αποτελέσματα; Η αλλαγή είναι θέμα προσωπικό ή συλλογικό; Η γνώση, η σοφία, η ευλάβεια, τα αγαθά κίνητρα και οι ευγενείς στόχοι, μπορούν να υποκαταστήσουν τη συναίνεση; Μια ιστορία αγαθών προθέσεων, που εκτείνεται σε δύο ηπείρους, με φόντο τον ελληνικό εμφύλιο και έναν κατά συρροήν δολοφόνο… Άνθρωποι συνηθισμένοι, βυθισμένοι στα προσωπικά τους προβλήματα, προσπερνούν αδιάφορα τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, χωρίς να υποψιάζονται ότι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, επηρεάζονται περισσότερο από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν, συμμετέχουν ή ακόμα και πρωταγωνιστούν, παρά την ατομική τους ασημαντότητα.

Η Χρήστου Ιωάννα είναι πτυχιούχος του τμήματος κλασικής φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολήθηκε με τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων και ιδιαίτερα των αρχαίων ελληνικών και της έκθεσης στην ιδιωτική εκπαίδευση επί δεκαπενταετία. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μιλάει τρεις γλώσσες και είναι διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στα περιοδικά «Φιλόλογος» και «Σύγχρονη Εκπαίδευση» και στα ηλεκτρονικά περιοδικά «Red Notebook» και «Afterhistory.blogspot.com».

Συγγραφέας : Χρήστου Ιωάννα
Εκδότης : Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-89745-2-6
Σελίδες : 237
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.