Ο ηρωϊσμός και ο άθλος

Περιγραφή
Ο π. Σεργκέι Μπουλγκάκοφ ανήκει στο πάνθεον των στοχαστών της ρωσικής φιλοσοφικής και θεολογικής αναγέννησης των αρχών του 20ού αιώνα, η οποία σημάδεψε όχι μόνο την πνευματικότητα της χώρας όπου εμφανίστηκε και άνθισε αλλά και ολόκληρη τη δυτική σκέψη, λόγω της αναγκαστικής μετεγκατάστασης και υπερορίας πολλών συντελεστών της στη Δυτική Ευρώπη, μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων το 1917.
Το κείμενο αυτό προέρχεται από τη διάσημη συλλογή «Σταθμοί», η οποία κυκλοφόρησε μετά την επονομαζόμενη πρώτη ρωσική επανάσταση του 1905 και στην οποία συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός δραστήριων και μαχητικών διανοουμένων.
Στο κείμενο αυτό ο π. Σεργκέι Μπουλγκάκοφ πραγματοποιεί μια βαθιά τομή στη ρωσική φιλοσοφική σκέψη αναστοχαζόμενος τη θέση και το ρόλο της ρωσικής διανόησης στην πνευματική, κοινωνική και πολιτική ζωή της εποχής. Παρόλο που έχει περάσει ένας και πλέον αιώνας από τη συγγραφή αυτού του κειμένου, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και αποτελεί ένα θαυμάσιο εργαλείο για την κατανόηση εν γένει του ρόλου της διανόησης στην κοινωνία. Ο αναγνώστης θα βρει πολλές αναλογίες με τη σημερινή κατάσταση στη χώρα και θα θαυμάσει τη διεισδυτική ματιά ενός στοχαστή που άφησε ανεξίτηλο ίχνος στην ευρωπαϊκή σκέψη.Ο Sergei Nicolaevich Bulgakov (1871-1944) ήταν Ρώσος ορθόδοξος θεολόγος, φιλόσοφος και οικονομολόγος.

Συγγραφέας : Bulgakov Sergei
Μεταφραστής : Τριανταφυλλίδης Δημήτρης Β.
Εκδότης : Εκδόσεις [email protected]
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-81561-5-7
Σελίδες : 100
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ρωσικό δοκίμιο
Σειρές : Ρωσική Σκέψη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.