Ο ζωγράφος της Τουρ-Ντι-Πεν

Περιγραφή
Δεν υπέγραψα. Από σεμνότητα; Το κοινό με αγαπούσε για την ταπεινοφροσύνη μου… Ας είμαστε δύσπιστοι. Η ταπεινοφροσύνη είναι το προσωπείο της αλαζονείας».
Ο ζωγράφος της Τουρ-ντι-Πεν δεν υπέγραψε το έργο του, δεν ξέρουμε το όνομά του, ούτε πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα, να το μάθουμε ποτέ. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε τον άνθρωπο, να αναπλάσουμε το σχήμα της ζωής του, διαβάζοντας το έργου σαν χάρτη, σαν το αποτύπωμα μιας σειράς ελιγμών που πραγματοποιούνται σε δύο επίπεδα ταυτοχρόνως: Στο ένα επίπεδο ο τεχνίτης εξακολουθεί να ζωγραφίζει «εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης» και να υποτάσσεται στο θέμα του, στο θρήσκευμά του, στους παραγγελιοδότες του. Στο άλλο επίπεδο, η ανωνυμία ενδέχεται να είναι ο κατεξοχήν ηθικός ελιγμός ενός συνειδητού καλλιτέχνη που κρατά μέχρι τέλους για τον εαυτό του το προνόμιο της ειρωνείας. Είρων, λοιπόν, ή αλαζών; Δύσπιστος ή βαθύτατα πιστός;
(Διονύσης Καψάλης, από το επίμετρο)Ο Jan-Laurens Siesling γεννήθηκε το 1951 στη Χάγη της Ολλανδίας. Σπούδασε ιστορία της τέχνης και εργάστηκε ως ιστορικός στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Το 1978, σε ηλικία 27 ετών, εγκαταστάθηκε στη Γαλλία με σκοπό να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Έχει δημοσιεύσει στα γαλλικά ποιήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια και έχει μεταφράσει στα ολλανδικά Γάλλους ποιητές, για την επιθεώρηση «Le Foudulire International» του Ρότερνταμ.

Συγγραφέας : Siesling Jan Laurens
Μεταφραστής : Περιστέρη Άννα
Εκδότης : Πόλις
Έτος έκδοσης : 1997
ISBN : 960-7478-39-8
Σελίδες : 178
Σχήμα : 21χ12
Κατηγορίες : Γαλλόφωνη πεζογραφία – Μυθιστόρημα , Γαλλόφωνη πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.44 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.