Ο εφευρέτης όλων των άλλων

Περιγραφή
Μία μοναδική διήγηση για την παράταιρη φιλία μεταξύ του εκκεντρικού εφευρέτη Νίκολα Τέσλα και μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο Νιου Γιόρκερ, όπου ο Τέσλα έζησε τις τελευταίες μέρες της ζωής του.
Από τη στιγμή που βλέπει τον Τέσλα για πρώτη φορά, την Πρωτοχρονιά του 1943, η Λουίζα, παθιασμένη με τα ραδιοφωνικά θεατρικά δράματα και τις μυστικές ζωές των ενοίκων του ξενοδοχείου όπου εργάζεται, αποφασίζει πως αυτόν τον παράξενο άντρα πρέπει να τον γνωρίσει. Κερδίζοντας την προσοχή του μέσω της κοινής τους αγάπης για τα περιστέρια, η κοπέλα ξεσκεπάζει την αλλόκοτη ιστορία του, ως Σέρβου μετανάστη και οραματιστή εφευρέτη. Στο μεταξύ, η Λουίζα έχει να αντιμετωπίσει το επικείμενο ταξίδι του πατέρα της στο παρελθόν με μία χρονομηχανή, αλλά και να γοητεύσει ένα μυστηριώδη μηχανικό (προφανώς από το μέλλον), τον Άρθουρ, ο οποίος εμφανίστηκε στη ζωή της εντελώς ξαφνικά.
Καθώς με έξοχο τρόπο ξεδιπλώνεται η ζωή ενός από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών -εφευρέτη του εναλλασσόμενου ρεύματος και της ασύρματης επικοινωνίας- “Ο εφευρέτης όλων των άλλων” μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα, εκεί όπου κυριαρχούν η αναζήτηση, η δράση και η αίσθηση ότι όλα είναι πιθανά.Η Σαμάνθα Χαντ είναι συγγραφέας και καλλιτέχνης. Τα διηγήματα και τα ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε καλλιτεχνικά περιοδικά όπως το The New Yorker, το Cabinet και το Jubilat και έχουν επίσης μεταδοθεί στο ραδιόφωνο. Είναι συγγραφέας του θεατρικού έργου “The Difference Engine”, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του Άγγλου μαθηματικού και εφευρέτη Τσαρλς Μπάμπατζ, και το οποίο ανέβηκε στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα της Νέας Υόρκης “The Theatre of a Two-Headed Calf” το 2003, ενώ τα εικαστικά της έργα εκτίθενται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Η ίδια διδάσκει δημιουργική γραφή στο κολέγιο National Book Foundation. Το 2006, το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο “The Seas” βραβεύτηκε από το National Book Foundation. Η συγγραφέας ζει στη Νέα Υόρκη.

Συγγραφέας: Hunt Samantha
Μεταφραστής: Λαμπρινίδου Βάνια
Εκδότης: Εμπειρία Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-417-248-4
Σελίδες: 422
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σταθμός στη Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.91 €