Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία

Περιγραφή
Η επικαιρότητα ενός έργου σαν τον Εμφύλιο Πόλεμο στη Γαλλία, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτήν της συγκεκριμένης και περιορισμένης χρονικά και τοπικά περιόδου που αναφέρεται, αλλά με μιαν ολόκληρη ιστορική περίοδο πολέμων και επαναστάσεων που ο κύκλος τους, ακόμα και στον 21ο αιώνα, δεν φαίνεται να έχει κλείσει.
Το υλικό από το οποίο βγαίνουν τα επιστημονικά συμπεράσματα του Καρλ Μαρξ δεν είναι ένα «αφηρημένο» επιστημονικό υλικό βασισμένο μόνο στις πηγές ή τα αρχεία. Είναι η ίδια η πάλη των τάξεων, φωτογραφημένη πιστά μέσα από το πολιορκημένο Παρίσι, είναι η ίδια η προλεταριακή δημοκρατία, όπως την εφάρμοσαν οι εξεγερμένοι πολίτες του Παρισιού, είναι η πικρή εμπειρία για το αίμα στο οποίο βυθίζεται η επανάσταση που δεν υπερασπίζεται σωστά τον εαυτό της. Γι’ αυτό και το βιβλίο αυτό, δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα ντοκουμένταα για τον «δοξασμένο προάγγελο μιας νέας κοινωνίας», αλλά και μια «βίβλος» για τους απανταχού της γης, εραστές της Άμεσης Δημοκρατίας. […]

Συγγραφέας : Marx Karl 1818-1883
Επιμελητής : Αξελός Λουκάς
Εκδότης : Στοχαστής
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-303-116-Χ
Σελίδες : 157
Σχήμα : 19χ12
Κατηγορίες : Σοσιαλισμός, Γαλλία – Ιστορία, Πολιτική – Γαλλία
Σειρές : Σύγχρονη Σκέψη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.46 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.