Ο δυσλεκτικός μαθητής

Περιγραφή
Για αδιευκρίνιστους έως και σήμερα λόγους, ένα ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μαθητές με φυσιολογικό νοητικό επίπεδο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με ιδιαίτερες ικανότητες. Η κατάσταση αυτή συνιστά το φαινόμενο των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, στον κύκλο των οποίων εντάσσεται και η Δυσλεξία, ως μια ιδιαίτερη μορφή δυσκολίας στο επίπεδο του γραπτού λόγου.
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυσλεκτικός μαθητής στο σχολείο, προσεγγίζοντας το ζήτημα της Δυσλεξίας κατά τρόπο σφαιρικό. Συγκεκριμένα και μετά τις αναγκαίες εννοιολογικές αποσαφηνίσεις, περιγράφεται η συμπτωματολογία του δυσλεκτικού μαθητή, παρουσιάζονται εν συντομία οι σημαντικότερες θεωρίες σχετικά με την αιτιολογία του προβλήματος και αναφέρονται οι μέθοδοι διαγνωστικής προσέγγισης του φαινομένου, καθώς και οι τρόποι πρώιμης αξιολόγησης από τον εκπαιδευτικό στο σχολείο. Επίσης, παρουσιάζονται οι σύγχρονες μέθοδοι και πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος, με αναφορά σε ειδικά διδακτικά μοντέλα και ενδεικτικές ασκήσεις που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και προσέφεραν σημαντικά αποτελέσματα.
Βασικός στόχος της έκδοσης αυτής είναι η υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων στον καθημερινό τους αγώνα, όχι μόνο για την υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δυσλεκτικοί μαθητές, αλλά και για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων που, κατά κανόνα, τα παιδιά αυτά διαθέτουν.Ο συγγραφέας γεννήθηκε στη Μελίκη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας και το 1984 διορίστηκε στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο “Δημ. Γληνός” του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του ΑΠΘ και επιμορφώθηκε στη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσλεξίας στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας. Είναι επίσης πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός διπλωματούχος Παιδαγωγικών της ίδιας σχολής.

Συγγραφέας: Διαμαντόπουλος Διονύσης
Εκδότης: Εκδόσεις Φυλάτος
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 618-5123-53-3
Σελίδες: 352
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Δυσλεξία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.09 €