Ο διαχρονικός δάσκαλος

Περιγραφή
Ο τέταρτος τόμος της σειράς “Ο Διαχρονικός Δάσκαλος” συμπληρώνει τις έννοιες των τριών προηγούμενων. Αυτοί αναφέρονται στη διδασκαλία που λαμβάνουμε από τη ζωή, από τους Δασκάλους της ανθρωπότητας και από όσα μας αποκαλύπτει η Θέληση του Θεού. Ο τόμος αυτός αναφέρεται στον Δάσκαλο-Εαυτό μας, στη συνείδησή μας. Η συνείδηση μας οδηγεί στην αναγνώριση και στην έκφραση του κρυμμένου Θείου Εαυτού, που είναι ο πανταχού Παρών Θεός. Στο πρώτο κεφάλαιο τίθεται το ερώτημα “ποιος είμαι;”.
Στα διηγήματα που ακολουθούν αρχίζουν να δίνονται οι απαντήσεις με συζητήσεις που κάνουν τα πρόσωπα κάθε διηγήματος. Εκφράζονται αμφιβολίες, φόβοι και αντιστάσεις στην αναγνώριση του Δασκάλου-Εαυτού μας. Παράλληλα εκφράζεται και μια βαθιά επιθυμία για την αποκάλυψή Του και για την ένωση μαζί Του.
Στον επίλογο του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα της διδασκαλίας του Δασκάλου Δημήτρη Κακαλίδη. Ο Δάσκαλος προτρέπει τον άνθρωπο να εμβαθύνει στο είναι του, να γνωρίσει τον Αληθινό Εαυτό του και να πραγματώσει το έργο του. Και ολοκληρώνει το λόγο του λέγοντας στον κάθε άνθρωπο: “…Θεία η δύναμή σου, μα έχεις λησμονήσει ότι ο κόσμος είσαι κι όλα τα μπορείς”.Η Κλαίρη Λυκιαρδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα παιδαγωγικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολλές και διαφορετικές κουλτούρες.
Η ζωή της άλλαξε ριζικά μετά τη γνωριμία της το 1980 με τον δάσκαλο Δημήτρη Κακαλίδη, ιδρυτή του Πνευματικού Κέντρου “Όμιλος Εξυπηρετητών”. Με την καθοδήγησή του μαθήτευσε στη μελέτη του εαυτού (γνώθι σαυτόν) και την ανάδυση της πνευματικής φύσης του ανθρώπου, όπως και στην άσκηση της Πνευματικής Θεραπείας ως τρόπου ζωής. Εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες διατελεί Πρόεδρος του Ομίλου.
Συμμετείχε στη δόμηση του Τμήματος Πνευματικής Θεραπείας του Ομίλου Εξυπηρετητών, στο οποίο εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση των νέων θεραπευτών. Ανταποκρινόμενη ανιδιοτελώς στην εκάστοτε ανάγκη του συνανθρώπου μας, έχει κάνει χιλιάδες συναντήσεις με άτομα που ζητούν βοήθεια σε προβλήματα υγείας, προσωπικά, οικογενειακά, κ.ά. Καθημερινά δέχεται ασθενείς που ζητούν τη βοήθειά της μέσω της Πνευματικής Θεραπείας, συνεχίζοντας να λαμβάνει ευχαριστήριες επιστολές για αποδεδειγμένες θεραπείες που έγιναν είτε εξ επαφής είτε εξ αποστάσεως. Αποσπάσματα του βιβλίου της “Πνευματική Θεραπεία”, που πρωτοεκδόθηκε στην Ελλάδα το 1987, αναδημοσιεύτηκαν σε συνέχειες σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, το 1989.
Για το συγγραφικό της έργο λαμβάνει πληθώρα εγκωμιαστικών κριτικών και χαίρει εκτίμησης από τον πνευματικό κόσμο της χώρας. Αποσπάσματα από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Η τριλογία με θέμα τον ρόλο του άντρα, της γυναίκας και του αντρόγυνου έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις βιβλιοθήκες των σχολείων της χώρας. Σε συνεντεύξεις της στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο έχει τονίσει την αναγκαιότητα κάθε άνθρωπος να γνωρίσει και να εκφράσει την αληθινή του φύση.
Έχει ήδη γράψει 19 βιβλία, μεταφέροντας τις προσωπικές της εμπειρίες από τη μαθητεία της και αναπτύσσοντας θέματα που αφορούν διάφορους τομείς της ζωής, δοσμένα με απτά παραδείγματα της καθημερινότητας, πάντα βασισμένη στη διδασκαλία που έχει λάβει. Συνολική παρουσίαση του συγγραφικού της έργου μέχρι τώρα, έγινε το Μάρτιο του 2009 όπου μίλησαν επιφανείς λογοτέχνες για την προσφορά της στη διανόηση.
Εξακολουθεί να εργάζεται για το έργο του Ομίλου Εξυπηρετητών, που στόχος του είναι η συνειδησιακή ανάπτυξη του ανθρώπου και η εξάπλωση της πνευματικότητας.

Συγγραφέας: Λυκιαρδοπούλου Κλαίρη
Εκδότης: Μέγας Σείριος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7350-23-5
Σελίδες: 189
Τόμος: 4
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Συμβουλευτική
Σειρές: Ο Διαχρονικός Δάσκαλος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.46 €