Ο δάσκαλός μου ο Επίκουρος

Περιγραφή
Η δημοκρατία αυτοκτονεί. Μέσα από τη διαμάχη των πρωταγωνιστών της, το κλίμα διαφθοράς και τρόμου, τις δολοφονίες και λεηλασίες, ανατέλλει το άστρο του νεαρού Αύγουστου, του πρώτου αυτοκράτορα της Δύσης.
Ο γέρος Επίκουρος φιλόσοφος, τραπεζίτης και εκδότης βιβλίων Τίτος Αττικός, ξέροντας ότι σε λίγες μέρες θα πεθάνει, αναπολεί με ηρεμία τα συγκλονιστικά εκείνα γεγονότα που καθόρισαν το μέλλον του δυτικού κόσμου. Θυμάται τους φίλους του που βρήκαν τον θάνατο, κρίνει πρόσωπα, ιδέες, συμπεριφορές.
Μα πάνω απ’ όλα, κρίνει τη στάση που κράτησε ο ίδιος.
Ήταν δημοκράτης στα νιάτα του. Τώρα προσπαθεί να καταλάβει τα γυρίσματα της ιστορίας, τις μεταστροφές συνειδήσεων, τον τρόπο που σκέφτονται οι άλλοι.
Και κυρίως, το αν ο ίδιος στάθηκε συνεπής με την Επικούρεια Φιλοσοφία που ενστερνίστηκε νέος, όταν σπούδαζε στον Κήπο της Αθήνας.
Ο Μαξ Ράντιν (1880-1950) ένας από τους επιφανέστερους νομικούς των ΗΠΑ, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Berkeley, Yale και Princeton, επί δεκαετίες εκφραστής της “παράδοσης του Τζέφερσον”, μιας παράδοσης που συνδυάζει την λατρεία των κλασικών σπουδών, τις φιλελεύθερες πολιτικές αρχές, και την κοσμοθεωρία του αρχαίου επικουρισμού. Έχει δημοσιεύσει πλήθος νομικών και ιστορικών μελετών.

Συγγραφέας: Radin Max
Μεταφραστής: Τσαλικίδου Χρύσα
Εκδότης: Θύραθεν
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-8097-18-5
Σελίδες: 183
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Νουβέλα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.83 €