Ο γυρισμός της άνοιξης

Περιγραφή
…Δε θέλησε να μάθει γιατί είχε φύγει σαν τον κλέφτη, χωρίς καν να του το πει, χωρίς να τον αποχαιρετήσει, χωρίς να του ψιθυρίσει για τελευταία φορά τις λέξεις εκείνες τις λατρευτές που είχε γράψει -όταν ήταν μικρή- και τις είχε πετάξει τρομαγμένη στη βροχή:
“Νέστορα, σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπώ μέχρι τον ουρανό…”
…0 Νέστορας ακούμπησε το κεφάλι του στα μαλλιά της, που μύριζαν ευκάλυπτο και όνειρο και παραδόθηκε στη μοίρα του, μια μοίρα δυνατή και αλύγιστη, μια μοίρα τρυφερή και παραδεισένια… Έμειναν έτσι αρκετή ώρα αγκαλιασμένα τα δυο εκείνα παιδιά, παιδιά που είχαν πατήσει κιόλας τα σαράντα οκτώ τους χρόνια. Έμειναν σφιχτοδεμένα, ενωμένα, παραδομένα στις θύμησες και στις αναμνήσεις τους, να σκαλίζουν και να ξύνουν παλιές πληγές, να δημιουργούν και ν’ ανοίγουν καινούριες, ν’ αναπολούν, να θυμούνται, να χαίρονται, να μην ξεχνούν, να κλαίνε, να φοβούνται, να υποφέρουν…
Κι έμοιαζαν σαν δυο μικρά κι αθώα και άβλαβα παιδιά, συνεπαρμένα από το τώρα, χτυπημένα από το σήμερα, λαβωμένα από το κάποτε, που δεν ήθελαν να ρωτήσουν, δεν ήθελαν ν’ απορήσουν, δεν ήθελαν να εξηγήσουν, δεν ήθελαν να μάθουν το γιατί. Ίσως, γιατί εκείνη τη στιγμή αγαπούσαν τόσο πολύ.
Ίσως, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά…Ο Αριστοτέλης Παπανικολάου γεννήθηκε το 1941 στο Διδυμότειχο. Οι γονείς του Νέστορας και Άννα ήταν δάσκαλοι. Έζησε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης (1959-1961). Μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία (ιστορία-μουσική) καθώς και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.
Στα ελληνικά γράμματα πρωτοεμφανίζεται το 1966 με το ψευδώνυμο “Αλαργηνός”. Από το 1990 είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, όπου διετέλεσε έφορος και αντιπρόεδρος. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές των ετήσιων λογοτεχνικών διαγωνισμών, των Ποιητικών Αγώνων Δελφών, των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών, καθώς επίσης σε κριτικές επιτροπές των Κρατικών Βραβείων Υπουργείου Εθνικής Παιδείας (Biennale Νέων Καλλιτεχνών – Λογοτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου). Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία, δοκίμια και μελέτες παιδαγωγικού, ιστορικού, λογοτεχνικού και μουσικού περιεχομένου.

Συγγραφέας: Παπανικολάου Αριστοτέλης
Εκδότης: Ίαμβος
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6814-01-7
Σελίδες: 209
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.31 €