Ο γιος του Μπίλυ Μπλου

Περιγραφή
Ο Μπίλυ Μπλου, πρώην ακροβάτης με διεθνή καριέρα, 69 ετών πια και ανήσυχος για τα γηρατειά, έχει αποσυρθεί στην παλιά βίλα του, έξω από την Αθήνα.
Τη μονότονη καθημερινότητά του θα ταράξει ο Άγγελος Αγγέλου, που εισβάλλει ξαφνικά, επιμένοντας πως είναι γιος του. Ο νεαρός παρά τις επιφυλάξεις του Μπίλυ Μπλου, εγκαθίσταται τελικά στο «πατρικό κτήμα» και αρχίζει να εργάζεται ως κηπουρός στο προάστιο, εκδηλώνοντας περίεργες συνήθειες και καλλιεργώντας κοινωνικές σχέσεις.
Όλα παίρνουν απροσδόκητη τροπή όταν ο «γιος του Μπίλυ Μπλου» διαδίδει γραπτώς παντού πως η περιοχή παρακολουθείται. Κάτοικοι αναστατώνονται, τύποι με ψηλά καπέλα τριγυρίζουν το κτήμα, ενώ ο Μπίλυ Μπλου, αυτοσχέδιος ντετέκτιβ, πασχίζει να βοηθήσει τον «γιο» και να ανακαλύψει την αλήθεια. Επιτυγχάνει και στους δύο στόχους του, ίσως κατά λάθος, κερδίζοντας καινούργιους φίλους, μαζί και τη χαρά μιας δεύτερης νεότητας.
Ένα μυθιστόρημα που, συχνά με μαύρο χιούμορ, διακωμωδεί και τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την εξουσία.Η Νένη Ευθυμιάδη (1946 – 2008) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 1970 έγινε δικηγόρος Αθηνών. Από το 1973 ασχολήθηκε συστηματικά με την πεζογραφία. Εξέδωσε εννέα μυθιστορήματα ενώ συμμετείχε και σε πολλές εκδόσεις ομαδικού χαρακτήρα, με μικρότερης έκτασης πεζογραφήματα. Πληθώρα διηγημάτων, δοκιμίων και άρθρων της δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο τύπο και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Κάποιες φορές ασχολήθηκε και με κριτικές παρουσιάσεις ελλήνων ή ξένων συγγραφέων. Μετέφρασε δοκίμια από τα γαλλικά, τα γερμανικά και αγγλικά, όπως και ποίηση του αμερικανού William Meredith (Βραβείο Πούλιτζερ 1988). Από το 1992 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης, συνυπεύθυνη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων γύρω από τη λογοτεχνία, τη θεωρία, τη σύγχρονη προβληματική ή εκπρόσωπός της σε διεθνή συνέδρια κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα. Μερικά από τα έργα της έγιναν αντικείμενα μελετών σε πανεπιστήμια, συνέδρια ή θεωρητικά βιβλία. Πέθανε στην Αθήνα στις 29.10.2008, σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Συγγραφέας : Ευθυμιάδη Νένη
Υπεύθυνος Σειράς : Κεχαγιόγλου Ελένη
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-19-0135-3
Σελίδες : 290
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.28 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.