Ο γενναίος Αλί και το περιστέρι

Περιγραφή
Ήταν δεν ήταν εφτά χρονών ο Αλί, όταν έπιασε δουλειά κοντά στον πατέρα του, τον Φύλακα των Περιστεριών του μοχθηρού σουλτάνου του Καΐρου. Εκεί, ο Αλί έμαθε τον πιο σημαντικό απ’ όλους τους κανόνες για τα περιστέρια. Ποτέ, μα ποτέ να μην τα ταΐζει περισσότερο από όσο πρέπει, γιατί σίγουρα θα κακομάθουν και θα γίνουν εγωιστικά.
Αλλά ο Αλί κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ταΐζει συνέχεια το λαίμαργο περιστέρι του, κι αυτό με τη σειρά του ρημάζει την κούπα με τα σπάνια κεράσια του σουλτάνου. Τα συγκεκριμένα κεράσια έρχονται από τα χιονισμένα βουνά της Συρίας, και για να φτάσει κανείς ως εκεί πρέπει να ταξιδεύει δυο βδομάδες και βάλε. Στον Αλί δίνουν τρεις ημέρες διορία για να τ’ αντικαταστήσει με καινούργια – αλλιώς ο πατέρας του θα ριχτεί στο μπουντρούμι του σουλτάνου. Δεν ξέρετε τι είναι το μπουντρούμι; Μια βαθιά, σκοτεινή, τρομαχτική τρύπα είναι. Και κανείς δεν θέλει να ανακαλύψει από μόνος του τι υπάρχει στο βάθος της!
Ξυπνώντας στη μνήμη την πλούσια παράδοση που κουβαλούν “Οι Νύχτες της Αραβίας”, η ιστορία της Νάνσι Φάρμερ, που τόσο αριστοτεχνικά εξελίσσεται μαζί με την πλούσια, όμοια με κόσμημα εικονογράφηση της Γκέιλ ντε Μάρκεν, είναι σίγουρο πως θα διασκεδάσουν κάθε νεαρό αναγνώστη που αγαπάει τη περιπέτεια, την μαγεία, και μια καλή, παλιομοδίτικη ιστορία.Η Νάνσυ Φάρμερ έχει γράψει τρία βιβλία που τιμήθηκαν με το βραβείο Newbery: “A girl Named Disaster”, “The Ear, the Eye and the Arm” και “The House of the Scorpion”, το οποίο έχει επίσης τιμηθεί με το National Book Award και με το βραβείο Printz. Η Νάνσυ Φάρμερ μεγάλωσε στα σύνορα ανάμεσα στην Αριζόνα και στο Μεξικό, αλλά τώρα ζει με την οικογένειά της στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας.

Συγγραφέας: Farmer Nancy
Μεταφραστής: Κοντολέων Κώστια
Εικονογράφος: Marcken Gail de
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-422-623-1
Σελίδες: 28
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.90 €