Ο βασιλιάς του άπειρου χώρου

Περιγραφή

Ο Βασιλιάς του Άπειρου Χώρου είναι ένα βιβλίο-ραντεβού με έναν εκκεντρικό φιλόσοφο των μαθηματικών σε ένα παριζιάνικο Cafe. Κρυστάλλινα ποτήρια και μποτίλιες κόκκινο κρασί πάνω σ’ ένα παλαιωμένο τραπέζι, πυκνός καπνός από Gauloises, λυρισμός, φαντασία και αφαιρετική σκέψη. Με χιούμορ, ανθρωπιά και προκλητική διάθεση.

O David Berlinski γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έλαβε το διδακτορικό του από το Princeton University. Έχει διδάξει μαθηματικά, φιλοσοφία και αγγλικά στο Stanford, το Rutgers και το City University of New York, και μαθηματικά στο Universite de Paris. Έχει διατελέσει εταίρος ερευνητής στο International Institute for Applied Systems Analysis στην Αυστρία και στο Institut des Hautes Etudes Scientifiques στη Γαλλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Άλλα βιβλία του, μεταφρασμένα σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες, είναι: «The Advent of the Algorithm»,» A Tour of the Calculus», «Newton’s Gift».

Συγγραφέας : Berlinski David
Μεταφραστής : Κυριακόπουλος Γιώργος
Επιμελητής : Κλεΐδης Κώστας, Χούνος Νέστορας Γ.
Εκδότης : Τραυλός
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-6640-88-9
Σελίδες : 203
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Γεωμετρία – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.20 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.