Ο αφελής Δον Ανουσίμ

Περιγραφή
Είναι ένα έργο που μας παρουσιάζει μια πτυχή παρμένη από την ισκανική Ιστορία που πολλοί την αγνοούν και πολλοί δε θέλουν να την ξέρουν.
Στη σκηνή εισέρχεται μια πομπή τιμωρημένων (κουκουλοφόροι) που θα πάρουν μέρος σε μια διαπόμπευση δημόσια από δικαστήριο της Ιεράς Εξέτασης. Θρήνος, φωνές πονεμένες ανάμεσα σε σκηνές αγάπης.
Η πομπή μάς πηγαίνει σ’ εκείνον τον ξεχασμένο κόσμο που εξακολουθεί να είναι ζωντανός στη μνήμη όλων των Εβραίων (Σεφαρδητών), απ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ισπανία ύστερα από διαταγή των Καθολικών Βασιλέων, Φερνάντο και Ισαμπέλα, γιατί αρνούνταν να γίνουν χριστιανοί.
Αλλά για εκατοντάδες απ’ αυτούς που έμειναν τότε στη χώρα και ασπάστηκαν το χριστιανισμό μετά τις τιμωρίες και τους διωγμούς, ήδη αφομοιωμένοι από τους ντόπιους, από γενιά σε γενιά, είναι μια έκπληξη να βλέπουν αυτή την πομπή των τιμωρημένων μια που αγνοούν παντελώς την ίδια τους την καταγωγή. Και είναι ο Σαντιάγο που τους παρουσιάζει για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Αλλά ο αληθινός σκοπός του δεν είναι άλλος παρά να σκοτώσουν τον Ενρίκε, Δήμαρχο μιας πόλης της Καστίλης.Η Δέλια Γκονθάλεθ Λασηθιωτάκη, γεννήθηκε στο Γκουαντάναμο της Κούβας. Σπούδασε στην Βοστώνη και στο Παρίσι. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Συγγραφέας : Gonzalez Lasiziotaki Delia
Μεταφραστής : Στελλάτου Χρυσάνθη
Εκδότης : Δωρικός
Έτος έκδοσης : 1993
ISBN : 960-279-330-9
Σελίδες : 181
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Κουβανέζικα θεατρικά έργα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.36 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.