Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι

Περιγραφή
Κάποτε, σε ένα μακρινό γαλαξία ζούσε ο Αστέρης, ένα μικρό γαλαζωπό αστεράκι που ήθελε να δει, να ακούσει, να μάθει και να κάνει λάθη. Ο γαλαξίας δε χωρούσε την περιέργειά του, έτσι ο Αστέρης ξεκίνησε για ένα μεγάλο αστρικό ταξίδι, όπου θα συναντήσει κόκκινους γίγαντες, λευκούς νάνους, μαύρες τρύπες και άλλα πολλά του σύμπαντος τα θαυμαστά!
Με ξεναγό τον κύριο Γουτ, το φοβερό εξερευνητή του παράξενου κόσμου της επιστήμης, οι μικροί μας φίλοι θα συνοδεύσουν τον Αστέρη στην περιπέτειά του και θα γνωρίσουν το διάστημα, θα παίξουν, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, θα διασκεδάσουν, μα πάνω απ’ όλα θα κάνουν μια όμορφη βόλτα στο σύμπαν.
«Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Η Επιστήμη Τραγουδιέται, που έχει ως στόχο να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της επιστήμης με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο. Αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους μικρούς αναγνώστες από 6 ετών και άνω, η οποία με όχημα την αφήγηση σε έμμετρο λόγο τούς μεταφέρει στον κόσμο της γνώσης. Η περιπέτεια του μικρού αστεριού συναρπάζει τα παιδιά, ταυτόχρονα όμως πλουτίζει τις εμπειρίες τους γύρω απ’ το μαγευτικό σύμπαν. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του βιβλίου ενισχύεται με τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει, ένα χρήσιμο γλωσσάρι, επιτραπέζιο παιχνίδι και CD με την αφήγηση της ιστορίας.Ο Κώστας Ζαφειρίου είναι γνωστός (ανάλογα με την εκάστοτε διάσταση που βρίσκεται κάθε φορά) ως Κύριος Γουτ ή Μενεστρέλ του Μιραβάλ ή πάλι απλά ως Κώστας Ζαφειρίου. Όταν δεν τσακώνεται με τις πολλαπλές του προσωπικότητες, του αρέσει να ρεμβάζει στο νησί της Λήμνου, όπου καλλιεργεί σταχύλια (που είναι σταφύλια με στάχυα) μαζεύει κοχείλια, (που είναι κοχύλια, με χείλια) και πετάει χαρτοτσαλαπετεινούς (και όχι χαρταετούς).
Έχει γράψει κι άλλα βιβλία για παιδιά και όχι μόνο, όπως «Τα Παραμύθια για την Αιθάλεια» (Λήμνος 2004) και τη σειρά «Τα Χρονικά της Αντάκρης» (εκδ. Μίνωας 2009).
Απ’ το 2008 ζει και εργάζεται στη Λήμνο, όπου εμφανίζεται συχνά σε μικρές και μεγάλες μουσικές συναυλίες, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, γράφει βιβλία και καλλιεργεί αμπέλια.

Συγγραφέας : Ζαφειρίου Κώστας (Menestrel De Miraval)
Εικονογράφος : Λευθέρη Γαρυφαλιά
Εκδότης : Καλέντης
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-219-264-Χ
Σελίδες : 48
Σχήμα : 31χ22
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
Σειρές : Η Επιστήμη Τραγουδιέται

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.04 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.