Ο αρχαιολόγος κ. Τζον

Περιγραφή
Το μυθιστόρημα αυτό αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά και μύθους. Αυτά τα δύο όμως, είναι τόσο καλά δεμένα μεταξύ τους, που είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την αλήθεια από τον μύθο.
Ο αρχαιολόγος κύριος Τζον ίσως να ήταν υπαρκτό άτομο· ίσως πάλι να μην τον λέγανε Τζον και να τον λέγανε Τόμι ή Μπίλη.
Το βοσκό Φώτη Μπίντα ίσως να τον λέγανε κάπως αλλιώς. Τη Στέλλα την καμαριέρα μπορεί να τη λέγανε Δέσποινα. Η βρυσούλα και το χωριό Ευλογημένη μπορεί να υπάρχουν μόνο στη φαντασία του μυθοπλάστη.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Μ. Αλέξανδρος έστειλε στην Ελλάδα πέντε χιλιάδες υποζύγια, κατάφορτα με θησαυρούς, απ’ την Περσία.
Αλήθεια είναι ότι αυτοί οι θησαυροί έχουν κρυφτεί με αριστοτεχνικό τρόπο στην περιοχή που αναφέρεται μέσα στο κείμενο, όπως και οι θησαυροί και τα αναθήματα του μαντείου των Δελφών που πέρασαν στα χέρια του Φιλίππου Β΄, ο οποίος τα είχε κρύψει σε μέρος σίγουρο και ασφαλές, προετοιμασμένο προηγουμένως από τον ίδιο.
Αυτό το μέρος είναι το Αρχαίο Μακεδονικό Μουσείο, που μετά μανίας πολλοί το αναζητούν μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Χαλβατζής γεννήθηκε στα Θερμά Σερρών. Μετά τη βασική εκπαίδευση, παρακολούθησε τα μαθήματα της τεχνικής σχολής “Ευκλείδης”. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετανάστευσε στη Ν. Αμερική (Βραζιλία), όπου εργάσθηκε και σπούδασε την πορτογαλική γλώσσα και τεχνολογία. Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε από τα νεανικά του ακόμη χρόνια και σήμερα, ενεργό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ασχολείται με τη συγγραφή έργων κοινωνικού και πολιτισμικού περιεχομένου, ως και με δημοσιεύσεις σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.

Συγγραφέας: Χαλβατζής Γιώργος
Εκδότης: Όλυμπος Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-8091-03-9
Σελίδες: 296
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.70 €