Ο αθέατος πόλεμος

Περιγραφή
Ξενιτεμένοι για χρόνια, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες, σπουδάζουν και διαπρέπουν στον επιστημονικό και οικονομικό τομέα, κι όταν κάποια ημέρα, αφουγκραζόμενοι το πατριωτικό κάλεσμα της καρδιάς τους, επιστρέφουν στην Ελλάδα γεμάτοι όνειρα, επιθυμώντας διακαώς να συμβάλουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην ανάπτυξή της, βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στα θανάσιμα γρανάζια γραφειοκρατικών αντιλήψεων, ανευθυνότητας και «Ωχαδερφισμού», που μόνο δυστυχία και μαρασμό έχουν προσφέρει στον τόπο μας.
Ο «Αθέατος πόλεμος» είναι μια αληθινή ιστορία της εποχής μας, η οποία -τη στιγμή που άρχισαν να γράφονται οι γραμμές αυτές- σερνόταν από αναβολή σε αναβολή, προς εκδίκαση στους πνιγερούς χώρους του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, και γράφτηκε όχι μόνο για να στηλιτεύσει τα «κακώς κείμενα» της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, αλλά προπάντων για να υπερασπιστεί τη θέση των πράων εκείνων ανθρώπων, που καθημερινώς δοκιμάζονται και για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν έχουν το θάρρος ή δε βρίσκουν τον κατάλληλο πειστικό τρόπο να το καταγγείλουν…Ο Γιώργος Παναγιωτάκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοεμφανίζεται στο λογοτεχνικό στερέωμα από την εφηβική του ακόμη ηλικία, όταν μαθητής γυμνασίου εκδίδει μέσω του περιοδικού «Σερραϊκά γράμματα» τις πρώτες του ποιητικές συλλογές «Θλιμμένοι δρόμοι» και «Στο θρανίο του σχολειού μου», συγγράφοντας παράλληλα μικρά θεατρικά έργα, τα οποία παρουσιάζει σε διάφορες σχολικές και άλλες εκδηλώσεις.
Ξενιτεύεται νωρίς στη Γερμανία, όπου σπουδάζει Κοινωνιολογία, Λογοτεχνία, ως και Μηχανολογία, με την ειδικότητα «Οργάνωση-προγραμματισμός παραγωγής». Εκεί ζει και εργάζεται για δεκαπέντε χρόνια. Την ίδια εποχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατελεί εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Παροικίας, όπου εκδίδει την «Εφημερίδα της διασποράς» και το περιοδικό «Αλέξανδρος».
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα απασχολείται ως στέλεχος της Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Βραβευμένος από διάφορους φορείς για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, συμμετέχει ενεργά σε σημαντικές θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων του Νομού Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), και ιδρυτής του εκδοτικού οίκου «Πάκος», γράφει και δραστηριοποιείται, συμμετέχοντας ενεργά στο ευρύτερο πνευματικό γίγνεσθαι.
Έργα του:
– «Ο αθέατος πόλεμος» (Μια αληθινή ιστορία)
– «Πιθάνας, ο άνθρωπος του Χέγκελ» (Μυθιστόρημα)
– «Ένας ανώτερος άνθρωπος» (Μυθιστόρημα)
– «Με τη ματιά του Δάντη» (Επική ποίηση)
– «Δύο κόσμοι δύο δάκρυα» (Ποιήματα)
– «Η λαοπνίχτρα» (Επική ποίηση)
– «Στο θρανίο του σχολειού μου» (Ποιήματα)
– «Θλιμμένοι δρόμοι» (Ποιήματα)

Συγγραφέας : Παναγιωτάκος Γιώργος Δ.
Εκδότης : Πάκος Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-98234-0-8
Σελίδες : 320
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Προσωπικές αφηγήσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.70 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.