Ο αετός της αυτοκρατορίας

Περιγραφή
2ος μ.Χ. Αιώνας: η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επεκτείνεται στη Γηραιά Αλβιόνα, οι λεγεώνες της πολεμούν με τις ντόπιες φυλές των Κελτών στο Νότο και των Πικτών στο Βορρά, τα νέα ήθη συγκρούονται με τα παλιά. Η 9η Λεγεώνα του Ρωμαϊκού Στρατού, η οποία προέλασε πέρα από το εμβληματικό τείχος του Αδριανού στις ομίχλες της Σκοτίας, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς ποτέ κανείς να μάθει τι έγινε. Τέσσερις χιλιάδες άντρες χάθηκαν και ο θυρεός τους ατιμάστηκε στα χέρια των εχθρών. Ο νεαρός στρατιώτης Μάρκος θέλει να ανακαλύψει τι απέγινε ο πατέρας του, που ήταν επικεφαλής της λεγεώνας. Έτσι, ξεκινάει προς το άγνωστο, σε μια αποστολή τόσο επικίνδυνη, από την οποία κανείς δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψει. Μεταμφιεσμένος σαν Έλληνας γιατρός
ταξιδεύει στα σκοτεινά μονοπάτια της Αγγλίας και της Σκοτίας με τη συνοδία του πιστού φίλου του Έσκα.
Η Σάτκλιφ ζωντανεύει με αριστοτεχνικό τρόπο την εποχή της στρατιωτικής ακμής της Ρώμης σε ένα
συναρπαστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει αρμονικά την εγκυρότητα ενός ντοκιμαντέρ με την ορμή και το συναίσθημα μιας καθηλωτικής αφήγησης. Ο “Αετός της Αυτοκρατορίας” θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα ιστορικά μυθιστορήματα βιβλία του 20ού αιώνα, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.Η Βρετανίδα Ρόζμαρι Σάτκλιφ (1920-1992), μία από τις 50 μεγαλύτερες συγγραφείς των τελευταίων πενήντα χρόνων, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, θεωρείται αυθεντία στο ιστορικό μυθιστόρημα. Γεννήθηκε στο Σάρεϊ αλλά έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Μάλτα και σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις, καθώς ο πατέρας της ήταν αξιωματικός του Ναυτικού.
Υπέφερε από νεανική αρθρίτιδα και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε αναπηρικό καροτσάκι. Από μικρή άκουγε τη μητέρα της να της διαβάζει κλασικούς Βρετανούς συγγραφείς όπως Ντίκενς, Θάκερι, Τρόλοπ, αλλά και ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία. Στα 14 σταμάτησε το σχολείο και άρχισε να παρακολουθεί μια σχολή καλών τεχνών και ειδικεύτηκε στη μικροζωγραφική. Έγραψε περισσότερα από 40 βιβλία, κυρίως ιστορικά μυθιστορήματα. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και μετάλλια για το έργο της και χρίστηκε Ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Συγγραφέας: Sutcliff Rosemary
Μεταφραστής: Κωνσταντινέα Στέλλα
Εκδότης: Αιώρα
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-7872-71-1
Σελίδες: 336
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.25 €