Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Ο αγγελιαφόρος του αυτοκράτορα

Περιγραφή
“Η δυστυχία των ανθρώπων: Όσο περισσότερο σκέφτονται το θάνατο τόσο περισσότερο τόν πλησιάζουν.”
Ζούσε κάποτε στην Κίνα ένας άντρας που είχε τα πάντα αλλά δεν μπορούσε να χαρεί τίποτα. Κλεισμένος μέσα στο παλάτι του μέρα και νύχτα φοβόταν το σκοτάδι και κατατρεχόταν από το φόβο. Το φόβο του θανάτου. Ποτέ στη ζωή του δεν είχε δει το φως των αστεριών. Ποτέ στη ζωή του δεν είχε ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα του βασιλείου του. Ποτέ στη ζωή του δεν είχε νιώσει αγάπη. Ήταν ο αυτοκράτορας Λινγκφού.
Μόνη του απόλαυση τα καραβάνια των ταξιδιωτών που πλήρωνε αδρά για να του διηγούνται τις περιπέτειές τους στα πέρατα του κόσμου.
Ένα ταξίδι μύησης μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Ένα αλληγορικό παραμύθι για τη γνώση, τη γραφή και την αλήθεια.
Κάποια μέρα του μίλησαν για μια μοναδική πόλη, κρυμμένη ανάμεσα στα σύννεφα, στην καρδιά του ουρανού. Κανένας ποτέ δεν κατάφερε να ταξιδέψει έως εκεί. Είναι η Αιώνια Πόλη, που κρύβει το μυστικό της αθανασίας.
Ο Σανγκ-σο, δάσκαλος του σπαθιού και επικεφαλής της αυτοκρατορικής φρουράς, έχει στη διάθεσή του χίλιες μέρες για να βρει την πόλη. Χρόνια πριν ένας οιωνός είχε καθορίσει τη μοίρα του. Ο αυτοκράτορας είχε ονειρευτεί έναν νεαρό άντρα με φωτεινά γαλανά μάτια που θα τον οδηγούσε στα μονοπάτια της αιωνιότητας.Η Καρίν Ναουρί σπούδασε φιλοσοφία και ψυχολογία, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη σημειολογία.

Συγγραφέας: Naouri Karine
Μεταφραστής: Χονδρού Ιωάννα
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-04-3345-3
Σελίδες: 238
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.04 €

Exit mobile version