Ο έρωτας της πίσω πόρτας

Περιγραφή
Η Μισέλ υπήρξε για πολύ καιρό η εξαιρετικά πιστή ερωμένη ενός παντρεμένου άντρα. Γνωρίζει λοιπόν αυτή την κατάσταση σε βάθος, όπως τόσες άλλες γυναίκες, εξάλλου: να είναι δηλαδή αυτή με την οποία ο άντρας δεν κάνει παιδιά, δεν έχει ευθύνες, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα… Με δυο λόγια, μια γυναίκα που προσφέρει μόνο ευχαρίστηση! Όμως, για τη γυναίκα, τι πόνος και αβεβαιότητα! Πόσες χαμένες ώρες αναμονής του ραντεβού που τελικά ακυρώνεται, του τηλεφωνήματος που τελικά δε γίνεται, της ευλογημένης μέρας που εκείνος θα της πει: «Είμαι ελεύθερος, χωρίζω για να ζήσω μαζί σου…»
Αποτέλεσμα; Ο χωρισμός.
Όμως εκείνο το καλοκαίρι, στην ακρογιαλιά, στο σπίτι της φίλης της Ροζελίν, η Μισέλ συναντά έναν άλλο αντιπρόσωπο του τόσο επικίνδυνου είδους για τις μόνες γυναίκες: τον Ζοζέφ, έναν παντρεμένο.
Απ’ τη μεριά της η Ροζελίν, ταλαντούχα μουσικός, πέφτει στην αγκαλιά ενός μαθητή της, ενός νεαρού στα πρώτα του σκιρτήματα.
Ένα έντονο μυθιστόρημα με αποκλειστικό θέμα τον έρωτα – τον έρωτα χωρίς αναστολές, που φτάνει τα όρια της απελπισίας και της μοναξιάς.Η Μαντλέν Σαπσάλ γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία και νομικά. Είναι διαζευγμένη και δεν έχει παιδιά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Les Echos και L’ Express από το Μάιο του 1953 μέχρι τον Ιούνιο του 1978.
Στη συνέχεια αφιερώθηκε στη συγγραφή των βιβλίων της και στη λογοτεχνία, συνεχίζοντας όμως τη συνεργασία της με εφημερίδες και περιοδικά όπως η Liberation, η Le Figaro, το Marie-Claire, το Telerama, το Le Jardin des Modes, το Femme, το Vogue, το France, το Elle, το Paris-Match, το Le Figaro Magazine, το Le Plerin, το Sud-Ouest.
Επίσης, είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για την απονομή του λογοτεχνικού βραβείου Femina από το 1981 και έχει παρασημοφορηθεί με τα παράσημα της Λεγεώνας της Τιμής και του Τάγματος της Αξίας.
Είναι διευθύντρια της Ακαδημίας της Σεντόνζ.

Συγγραφέας : Chapsal Madeleine
Μεταφραστής : Νικολοπούλου Κατερίνα
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 1999
ISBN : 960-14-0085-0
Σελίδες : 330
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.94 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.