Ο Έρως στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων

Περιγραφή
Ο τόμος περιέχει τις θέσεις των Ελλήνων φιλοσόφων περί του έρωτος. Μετά από αναφορά στη θρησκεία και τη μυθολογία, το βάρος δίνεται στις περί έρωτος διδαχές των φιλοσόφων, από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 5ο αιώνα μ.Χ. Ακολουθεί επίμετρο με τις απόψεις βυζαντινών φιλοσόφων.
Ακόμη, περιλαμβάνει σελίδες για τη μνηστεία, το γάμο, την παρθενία, την παλλακεία, τη μοιχεία, την πορνεία, τον εταιρισμό και τον παιδαγωγικό έρωτα.
Ο πολιτισμός των Ελλήνων, κυριότατα «ερωτικός» υπό πάσα έννοια (έρως των σωμάτων, των ψυχών, των αξιών κ.τ.λ.), «συγκρίνεται» στο τελευταίο κεφάλαιο με τους ζωντανούς και σήμερα πολιτισμούς της οικουμένης (Εβραϊκός, Κινεζικός, Ινδικός, Ισλαμικός, Ευρωπαϊκός, Αμερικανικός) και επισημαίνεται η διαφορά τους.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Όμηρος, Ησίοδος, Παρμενίδης, Εμπεδοκλής, Πλάτων, κ.ά., Αριστοτέλης 385-322 π.Χ., Ζήνων ο Κιτιεύς, Επίκουρος, Πλούταρχος, Διογένης ο Λαέρτιος, Πλωτίνος, Πρόκλος, Λογγίνος, Μάρκος Διάκονος, Γρηγόριος ο Νύσσης, John Climacus Saint 6th cent., Αθήναιος ο Ναυκρατίτης
Μεταφραστής : Καραγιάννης Γεώργιος Σ. 1936- δρ. φιλοσοφίας
Επιμελητής : Καραγιάννης Γεώργιος Σ. 1936- δρ. φιλοσοφίας
Εκδότης : Ζήτρος
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-8437-65-2
Σελίδες : 822
Σχήμα : 20χ13
Κατηγορίες : Ελληνική γραμματεία, Αρχαία, Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική, Έρωτας
Σειρές : Αρχαίοι Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.05 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.