Ο έβδομος μονόκερος

Περιγραφή
Η Άλεξ Πελιέ αγαπάει με πάθος τη δουλειά της στο Μουσείο Κλυνί του Παρισιού. Και έχει έναν κρυφό πόθο, να ανακαλύψει κάποτε και η ίδια ένα μεσαιωνικό καλλιτεχνικό θησαυρό. Ώσπου μια επίσκεψή της στη Μονή της Αγίας Μπλαντίν, έξω από τη Λυών, ίσως κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.
Φυλλομετρώντας κάποια από τα βιβλία της Μονής, η Άλεξ βρίσκει τυχαία ένα δυσανάγνωστο ποίημα και κάποια σχέδια, που θυμίζουν εκπληκτικά τη φημισμένη συλλογή Η Κυρία και ο Μονόκερος. Υποδεικνύουν ότι, εκτός από τις έξι γνωστές ταπισερί της συλλογής, υπάρχει και μια έβδομη, που κανείς ως τότε δεν έχει ξαναδεί. Και ίσως μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψή της.
Το εύρημα της Άλεξ τη φέρνει κοντά στην πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας της και αναπάντεχα, κοντά σ’ έναν άντρα που νόμιζε πως είχε χάσει για πάντα. Με τη βοήθειά του, αρχίζει να ξετυλίγει το μυστήριο των ταπισερί. Και ανακαλύπτει πως τα μεγάλα έργα τέχνης είναι σαν τις μεγάλες αγάπες: έχουν πάντα μια συγκλονιστική ιστορία.
Η Kelly Jones γεννήθηκε στο Τουίν Φολς του νότιου Άινταχο και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Ιστορία της Τέχνης. “Ο Έβδομος Μονόκερος” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και έχει μέχρι σήμερα μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.
Το θέμα του, ο κύκλος των ταπισερί Η Κυρία και ο Μονόκερος, γοήτευε από παλιά τη συγγραφέα, που πριν γράψει γι’ αυτό ταξίδεψε στο Παρίσι και σε άλλα μέρη της Ευρώπης για να μελετήσει από κοντά τις ταπισερί και την ιστορία τους.
Η Jones γράφει τώρα το δεύτερο μυθιστόρημά της, που εξελίσσεται στη Φλωρεντία.

Συγγραφέας: Jones Kelly
Μεταφραστής: Τραϊκόγλου Μαρία – Ρόζα
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-620-485-5
Σελίδες: 381
Σχήμα: 20χ13
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Bell

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.04 €