Ο άσχημος

Περιγραφή
Σέφλερ:
Κοιτάξτε, εγώ είμαι κάτι σαν γλύπτης που κοιτάζει μια πέτρα και διακρίνει το δυναμικό που κρύβεται στην πέτρα. Και ύστερα απελευθερώνει την ιδανική μορφή με τη σμίλη του. Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ με τα πρόσωπα. Αλλά στην περίπτωση σας –
Λέττε:
Στην περίπτωση μου;
Σέφλερ:
Στην περίπτωσή σας δεν διακρίνω κανένα δυναμικό. Δεν μπορώ να πω, καλά, τα μάγουλα είναι εντάξει, θα διορθώσω την αποτυχημένη μύτη, για να ταιριάζει με τα μάγουλα και να επαναφέρω την ισορροπία στο εκτροχιασμένο πρόσωπο. Ή η μύτη είναι υποφερτή, και χαράζω πάλι τα χείλη σύμφωνα μ’ αυτήν και εξαφανίζω έτσι μια ανωμαλία. Όλα αυτά δεν γίνονται στην περίπτωση σας. Στην περίπτωσή σας θα ‘πρεπε να χτίσω ολόκληρο το πρόσωπο από το μηδέν.O Μάριους φον Μάγιενμπουργκ γεννήθηκε στο Μόναχο το 1972. Σπούδασε μεσαιωνική φιλολογία στο Μόναχο και το Βερολίνο (1991-1994). Κατόπιν σπούδασε δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Βερολίνο (1994-1998). Το 1998 συνεργάστηκε με το Baracke des deutschen Theaters στο Βερολίνο και από το 1999 (απαρχές της θητείας του Τόμας Όστερμαϊερ) είναι, μόνιμος συγγραφέας και δραματουργός στη Schaubuhne του Βερολίνου. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Κλάιστ, για νέο θεατρικό συγγραφέα» (1997), το βραβείο της Εταιρείας Συγγραφέων της Φραγκφούρτης (1998), καθώς και με το βραβείο του νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα της χρονιάς (1999) από το περιοδικό Theater Heute.

Συγγραφέας : Mayenburg Marius von
Μεταφραστής : Δεπάστας Γιώργος Δ.
Εκδότης : Νεφέλη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-211-880-6
Σελίδες : 140
Σχήμα : 20χ12
Κατηγορίες : Γερμανικά θεατρικά έργα
Σειρές : Παράσταση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.73 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.