Ο άγγελος της οδού Ηφαίστου

Περιγραφή
Οι ιστορίες αυτού του βιβλίου είναι όλες αληθινές, άλλοτε πικρές, άλλοτε γλυκές, όπως είναι πάντα στη ζωή. Όλα αυτά τα έζησα έντονα. Ακόμη και μερικές που είναι ιστορίες αγαπημένων προσώπων, τις ένιωσα κι αυτές δικές μου, αλλάζοντας μόνο ορισμένα ονόματα για ευνόητους λόγους. Ελπίζω ν’ αγγίξουν και τον αναγνώστη με την αλήθεια τους, ειπωμένες έτσι απλά, όπως συνέβησαν στη ζωή μου.Ο Τάσος Κουτσοθανάσης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πλάκα, «την πιο όμορφη γειτονιά του κόσμου» όπως λέει ο ίδιος.
Η πρώτη επαφή του με τη δημοσιογραφία έγινε στην εφημερίδα «Αθηναϊκή» παρουσιάζοντας κάθε Δευτέρα τις νέες ταινίες της εβδομάδας. Παράλληλα με τον κινηματογράφο είχε πάθος και με το τραγούδι, ώστε στη συνέχεια συνεργάστηκε με το συγκρότημα Μπότση γράφοντας στο περιοδικό «Πρώτο» και στην «Απογευματινή» για ποικίλα καλλιτεχνικά θέματα, κυρίως όμως για το τραγούδι. Για πολλά χρόνια μετά, ήταν ο βασικός καλλιτεχνικός συντάκτης στο «Ντομινό» το κατ’ εξοχήν καλλιτεχνικό περιοδικό.
Άλλες συνεργασίες του: Με την κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», με την επίσης «Σημερινή» της Ν. Υόρκης, με την «Παροικιακή» του Λονδίνου, με τα περιοδικά «Λεξομανία», «Πάλκο», «Δίφωνο» κ.α., κυρίως για τραγούδι, αλλά και για ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Εξάλλου ασχολείται και με τον στίχο, και τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει μεγάλα ονόματα: Γιώτα Λύδια, Πολύ Πάνου, Δούκισσα, Κλωναρίδης, Χαρούλα Λαμπράκη κ.α., σε δημιουργίες σημαντικών συνθετών.
Και βέβαια, συνεχίζει πάντα με το ίδιο μεράκι των πρώτων χρόνων…

Συγγραφέας : Κουτσοθανάσης Τάσος
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-694-021-7
Σελίδες : 95
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.