Ουρανός γεμάτος όνειρα

Περιγραφή
Ο Γρηγόρης είναι ο μεγάλος γιος μιας φτωχής οικογένειας από ένα ορεινό χωριό, που αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Πάτρα μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του, αφού το χωριό του απαλλοτριώθηκε για να δημιουργηθεί το νέο υδροηλεκτρικό φράγμα. Εκεί θα σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο, γνωρίζοντας παράλληλα και την Αγγελική, θα πάρει το μεταπτυχιακό του στο Μόναχο, ενώ η αγάπη τους γίνεται πιο δυνατή. Όμως δε θα μπορέσει να εκπληρώσει τα όνειρα της καρδιάς του, γιατί στο μεταξύ εκείνη εξαφανίζεται μετά την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας της. Έτσι εκείνος φεύγει για τη Γερμανία για να κάνει Ακαδημαϊκή καριέρα, ενώ παράλληλα ορίζεται υπεύθυνος ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος.
Όμως δεν παύει να θυμάται, ιδιαίτερα με τον αγαπημένο του μικρότερο αδελφό όλα εκείνα που σημάδεψαν τη ζωή του και αναρωτιέται προ πάντων για τα χαμένα αισθήματά του. Άραγε θα μπορέσει να του χαμογελάσει πάλι η μισοτελειωμένη άνοιξη, ώστε το κομμάτι ουρανού που του ανήκει να εκπληρώσει τα όνειρά του;Ο Ανδρέας Ζάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Θεολογία, Φιλολογία, Παιδαγωγικά, Θέατρο και Πληροφορική. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Έφορος Βιβλιοθηκών και θέατρου στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Ιλίου. Υπεύθυνος του θεατρικού τμήματος στην Εστία Νέας Σμύρνης.
Ως εκπαιδευτικός ήταν Λυκειάρχης στο Ενιαίο Πνευματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων. Επιμορφωτής σε σεμινάρια εκπαιδευτικών. Μέλος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμόρφωσης (σημερινό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) και διετέλεσε πρόεδρος και μέλος υπηρεσιακών συμβουλίων. Συμμετείχε με εξειδικευμένες εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστημονικά λήμματά του συμπεριλαμβάνονται στην Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια ΚΟΣΜΟΣ (Conceptum 2002). Έχει συγγράψει σενάρια δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση. Την περίοδο 92-94 ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και παιδαγωγικά άρθρα σε ποικίλα επιστημονικά, καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά έντυπα. Για το πολυσχιδές έργο του έχει βραβευθεί από διάφορους φορείς.
Το τελευταίο του μυθιστόρημα “Ουρανός γεμάτος όνειρα” αφιερώνεται στην αδελφή του Μαρία, που χάθηκε στους δύσκολους καιρούς της Κατοχής.

Συγγραφέας: Ζάκας Ανδρέας
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-426-393-5
Σελίδες: 302
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.58 €