Ουίλιαμ Μπάροουζ

Περιγραφή
Ο Ουίλιαμ Μπάροουζ θα παραμένει μια τεράστια και αναπόφευκτη παρουσία στο χώρο της αβανγκάρντ. Συνεχιστής ιστορικών πρωτοποριών, αέναος πειραματιστής με κάθε μέσο που είχε στη διάθεσή του (γραφομηχανή, χαρτί και μολύβι, ψαλίδια και κόλλες, μαγνητόφωνο, φωτογραφία, κινηματογράφος, ζωγραφική), ωθώντας συνεχώς τις ιδέες του στα άκρα, οικοδόμησε τη δική του μυθολογία και λειτούργησε σαν καταλύτης, επιτρέποντας στα πράγματα να συμβαίνουν, εμπνέοντας τη δημιουργία και την απελευθέρωση στους ανθρώπους. Ο ίδιος καταδύθηκε σε τρομακτικά βάθη απόγνωσης, με μόνο στήριγμα το γράψιμο, που δεν αποτελούσε προγραμματικό σχέδιο, αλλά ουσιαστικό κομμάτι της ύπαρξής του, ο Ουίλιαμ Μπάροουζ έπρεπε να γράφει. Υπήρξε ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, ασεβής εραστής της απόλυτης ελευθερίας και προκλητικός πολέμιος όλων των συστημάτων. Με το μαύρο χιούμορ του, τις φουτουριστικές προφητείες του και την αναρχική του στάση ενάντια στο κατεστημένο, όλο του το έργο, σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό, συνθέτει ένα εφιαλτικό κάτοπτρο των δεινών που βιώνει η ανθρωπότητα, αποτελώντας μια άσπλαχνη διακωμώδηση της χυδαιότητας του συστήματος, μια αμείλικτη καταγγελία, και συγχρόνως μια ηθική προσταγή, ένα όραμα. Ο άνθρωπος που αντίκρισε την άβυσσο και γύρισε για να μας την περιγράψει: Ουίλιαμ Μπάροουζ, el hombre invisible.
O Μπάρι Μάιλς ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην ανάπτυξη του κινήματος των Χίπις. Δημιουργός του γνωστού παράνομου βιβλιοπωλείου Indica και ένας από τους ιδρυτές του περιοδικού International Times, ήταν ο βρετανικός σύνδεσμος για πολλούς από τους αρχηγούς του αμερικανικού κινήματος των Χίπις (όπως οι Fugs, o Allen Ginsberg και ο Frank Zappa). O Mάιλς συμμετείχε στη δημιουργία της δισκογραφικής εταιρείας Zapple με τους Beatles, ενώ ηχογραφούσε προσωπικά απαγγελίες γνωστών ποιητών και συγγραφέων της εποχής. Ήταν καλεσμένος στη ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού «All You Need Is Love» των Beatles, που έλαβε χώρα το 1967 κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς τηλεοπτικής προβολής, αλλά και στη φωτογράφηση του συγκροτήματος για το εξώφυλλο του δίσκου τους «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».
Ως διευθυντής του International Times ήταν παρών στις σημαντικότερες ψυχεδελικές μουσικές συναυλίες του 1966, όπως οι πρώτες εμφανίσεις των Pink Floyd και άλλων. Έχει γράψει διάφορα σημαντικά βιβλία με θέμα την Beat γενιά στα οποία περιλαμβάνονται οι βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων της εποχής. Το 2002 εκδόθηκαν τα απομνημονεύματά του με τίτλο «In the Sixties» ενώ έχει συγγράψει το βιβλίο «Black Bird» με τον Paul McCartney.

Συγγραφέας : Miles Barry
Μεταφραστής : Γούτας Γιώργος
Εκδότης : Απόπειρα
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-537-104-9
Σελίδες : 335
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Βιογραφίες, Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.64 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.