Ορυκτό δάσος

Περιγραφή
Ένα βιβλίο ποίησης σε δύο μέρη: Κοράλλια-Πυρομαχικά. Μυθολογία και πολιτική, αλλά και μύθοι χωρίς πόλεις. Μια ιστορία λίγο-πολύ σε συνέχειες, μια διακεκομμένη αφήγηση.
Κάποιοι ήρωες και γεγονότα: Κυκλωτικός χορός των σαμάνων, Ζηλανδοί, Κλειδιά, Τηλεσκόπια, ένας Μικρός Σκαντζόχοιρος, Συνοριοφύλακες, Δυναμίτες, Δρομείς, βρυκόλακες, φλαμανδοί πίνακες, γάμοι κι εμφύλιες πλατείες στη δυτική Μακεδονία, δάση πολλών ειδών, ουρανός νεκρός από άστρα και ήχους, μπαλλαρίνες να ποτίζουν αίμα στα ακροδάκτυλα, ένα ηλεκτρικό κορίτσι στο φεγγάρι, ένας γερακάρης στο βάθος της κάννης του κόσμου. Όπως λες, το κείμενο είναι γραμμικό, η γνώση του κόσμου τοπίο.
Ποιήματα, κυρίως σε πρόζα.Ο Θοδωρής Ρακόπουλος γεννήθηκε το 1981 στο Αμύνταιο. Σπούδασε νομικά και ανθρωπολογία. Για τις ανάγκες της διδακτορικής του διατριβής πραγματοποίησε εκτενή εθνογραφική έρευνα πεδίου στην Σικελία. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004 σε συλλογικό τόμο των εκδόσεων “Οδός Πανός”. Έκτοτε, έχει δημοσιεύσει ποίηση, μετάφραση και κριτική σε περιοδικά κι εφημερίδες. Η συλλογή “Φαγιούμ”, το πρώτο του ποιητικό βιβλίο (Μανδραγόρας, 2010), ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”, και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο νέου ποιητή στο Συμπόσιο Ποίησης Πάτρας, 2011 και, στη συνέχεια, με το Κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, 2011. Ο ίδιος κέρδισε μία από τις τρεις τιμητικές υποτροφίες συγγραφής που απονεμήθηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ, τον Δεκέμβριο του 2011. Ποίησή του περιλήφθηκε στην ανθολογία “30 έως 30” της Κοινωνίας των (δε)κάτων και μεταφράζεται στα γαλλικά. Ζει μεταξύ Λονδίνου και Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Ρακόπουλος Θοδωρής
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-504-051-4
Σελίδες: 54
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση
Σειρές: Ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.35 €