Ορθόδοξη θεολογία και οικουμενικός διάλογος

Περιγραφή
Η παρούσα έκδοση περιέχει σύντομες θεολογικές αναλύσεις και προβληματισμούς για τις προοπτικές του οικουμενικού διαλόγου, στον οποίο «εκ πνεύματος καταλλαγής κινούμενη η Ορθόδοξος Εκκλησία μετέχει ενεργώς, από πολλών ήδη δεκαετιών, εις την προσπάθειαν προς αποκατάστασιν της χριστιανικής ενότητος, ήτις και αποτελεί ρητήν και απακατάστασιν της χριστιανικής ενότητος, ήτις και αποτελεί ρητήν και απαράβατον επιταγήν του Κυρίου (Ιω. 17:21)» (Μήνυμα των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της 15-3-92). Αποτελεί καρπό συλλογικής προσπάθειας τριών φορέων: της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Βασιλειάδης Πέτρος Β., Χριστόδουλος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ταρνανίδης Ιωάννης Χ., Raiser Konrad, Λαιμόπουλος Γεώργιος Ν., κ.ά.
Οργανισμός : Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εκδότης : Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-315-545-4
Σελίδες : 383
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Θεολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.02 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.