Ορθόδοξες θέσεις σύγχρονες προσεγγίσεις

Περιγραφή
[…] Το βιβλίο περιέχει σειρά άρθρων που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2003-2005, στον Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο και καταπιάνονται με θέματα Εκκλησιαστικά, Κοινωνικά, Ιστορικά και Θεολογικά, προερχόμενα, κυρίως, από την επικαιρότητα, η οποία, επειδή ακριβώς διακρίνεται από συγκεκριμένες και δεδομένες σταθερές, δεν χάνει την διαχρονικότητά της. Περιέχει, επίσης, πέντε ομιλίες, που εκφωνήθηκαν στην Αθήνα και στην Επαρχία, ύστερα από ευγενείς προσκλήσεις Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, αγαπητών εν Χριστώ αδελφών κληρικών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κείμενα θέσεων, αγωνίας και προβληματισμού, ίσως και νεανικού αυθορμητισμού, που γράφηκαν, όμως, από αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο και διαρκές και ειλικρινές ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων του, αλλά και από αδιαπραγμάτευτη πίστη στα όσα πολύτιμα και διαχρονικά η Ορθόδοξη αυτογνωσία διαφυλάττει και κουβαλά.
(από την εισαγωγή του συγγραφέα)Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Σ. Οικονόμου γεννήθηκε στο Βόλο το 1969. Σπούδασε Θεολογία και Μουσική στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο. Εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο, τον οποίο διηκόνησε επί τριετία ως Αρχιδιάκονος. Διετέλεσε διευθυντής του Γυμνασιακού Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, καθώς και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής-Εκκλησιαστικής Μουσικής της ιδίας Μητροπόλεως. Σήμερα υπηρετεί την Εκκλησία ως Εκπρόσωπος Τύπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, και ως Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.
Από τα 25 του χρόνια αρθρογραφεί στον επαρχιακό και ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο. Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Προσευχή της Μεγάλης Σαρακοστής”, εκδόθηκε στο Βόλο το 2001.

Συγγραφέας: Επιφάνιος Σ. Οικονόμου Αρχιμανδρίτης
Εκδότης: Ίνδικτος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-518-275-0
Σελίδες: 396
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ορθοδοξία, Θεολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.62 €