Ορθοδοξία και ορθοπραξία

Περιγραφή
Θεολογία είναι ο αυθεντικός τρόπος ζωής, ήθος μυστηριακό που μεταμορφώνει τον όλο άνθρωπο και την όλη ζωή. Ο όλος άνθρωπος μεταμορφώνεται: σώμα και ψυχή, λογική, θέληση και συναίσθημα, μετέχουν στην αγάπη του Θεού, γεύονται τη μοναδικότητα και την αθανασία. Η όλη ζωή μεταμορφώνεται: η πολιτική μεταμορφώνεται σε διακονία, η οικονομία σε φιλανθρωπία, η τέχνη σε δημιουργία. Τη μεταμόρφωση αυτή του ανθρώπου και της ζωής του καλεί η Εκκλησία κάθε άνθρωπο να βιώσει, και έτσι προσωπικά να επαληθεύσει το αληθές της. “Έρχου και ίδε”: η εμπειρική βίωση της θεολογίας είναι η μόνη απολογητική της Εκκλησίας.
Πέραν αυτού του πρωτογενούς επιπέδου, στο οποίο μετέχουν όλοι οι πιστοί, θεολογία ασκείται και σε ένα δευτερογενές επίπεδο, από όσους πιστούς έχουν το σχετικό χάρισμα. Εδώ, οι πιστοί αυτοί παρουσιάζουν την πίστη της Εκκλησίας και τις εκφράσεις της στη ζωή, όπως αυτές αποτυπώνονται με διάφορους τρόπους σε σύμβολα, κείμενα, μνημεία, παράδοση κ.ά. Πρόκειται για την εκφορά της αλήθειας σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο που ζητά λόγο αγαθό, αλά και τη διαφύλαξή της από κάθε αιρετική παραχάραξη.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Δανιήλ Επίσκοπος Βουδαπέστης, Ιωάννου Γιάννης Μ., Meyendorff John, Περσελής Εμμανουήλ Π., Φωτίου Σταύρος Σ., Hopko Thomas
Επιμελητής: Φωτίου Σταύρος Σ.
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-527-684-4
Σελίδες: 229
Σχήμα: 25χ17
Κατηγορίες: Θεολογία , Ορθοδοξία
Σειρές: Μελετήματα Θεολογίας και Αγωγής

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.10 €