Ορθοδοξία και Δύση στην πνευματική παράδοση των Ρουμάνων

Περιγραφή
“…οι ιστορικές πληροφορίες και οι αναλύσεις των διαφόρων έργων εξ επόψεως της Συμβολικής και της Ιστορίας των Δογμάτων που προσφέρει το βιβλίο του κ. Croitoru συμβάλλουν στην κατανόηση της ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας και της συνεργασίας των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών και στη νηφάλια αξιολόγηση της στάσης των ορθοδόξων ιεραρχών και θεολόγων για τη διαφύλαξη και διάδοση, κατά την ταραγμένη εκείνη περίοδο της παραδεδομένης πίστεως.”
(Καθ. Κωνσταντίνος Β. Σκουτέρης)
“…Πρόκειται για υψηλού επιπέδου διατριβή από πάσης πλευράς, με πληρότητα σπανία και συνιστά ουσιαστική προσφορά στην επιστήμη.”
(Καθ. π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός)O Ion (Marian) I. Croitoru (γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1968) υπηρετεί ως βοηθός στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Valahia στη Targoviste (Ρουμανία). Παρακολούθησε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στην κοινότητα Pietrari (νομός Dambovita), το Λύκειο Ienachita Vacarescu στο Targoviste (1982-1985), το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο (Εκκλησιαστική Σχολή) στο Βουκουρέστι (1985-1990). Είναι απόφοιτος της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου (1994). Κάτοχος του τίτλου Master στη Συστηματική Θεολογία (1995), που απέκτησε στην ίδια Σχολή, και διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Τομέα Πατερικών σπουδών, Ιστορίας των Δογμάτων και Συμβολικής (2007). Συμπλήρωσε τη μεταπτυχιακή του κατάρτιση σε πανεπιστημιακά κέντρα της Γαλλίας (Besanson, Παρίσι, Orleans), της Αγγλίας (Λονδίνο, Birmingham) και της Ελλάδας (Αθήνα). Δημοσίευσε ειδικά άρθρα στη Ρουμανία και το εξωτερικό. Παρουσίασε στους ρουμάνους αναγνώστες περίφημους σύγχρονους Έλληνες θεολόγους και καθηγητές, με μεταφράσεις έργων και άρθρων τους.

Συγγραφέας: Croitoru Ion I.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-351-860-3
Σελίδες: 755
Τόμος: 1
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία , Ρουμανία – Ιστορία, Προτεσταντισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.29 €