Οξφόρδη 7

Περιγραφή

«Α… το σύστημα…» λέει ο Ρικ. «Το να πηγαίνεις κόντρα στο σύστημα αποτελεί μέρος του συστήματος.» Άνοιξη του 2089. Ο αναρχικός έλληνας καθηγητής της έδρας Προπληροφορικού Κινηματογράφου του διαπλανητικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης 7, Σιρχάν Παλαιόπουλος, με συμπληρωμένα τα 142 χρόνια της βιονικής ζωής του, εξυφαίνει μια εξέγερση κατά της καταπιεστικής πρυτάνεως Έμιλι Ντεκάρντ και του διοικητικού ολοκληρωτισμού της που έχει μετατρέψει τον φοιτητικό διαστημικό σταθμό σε ανελεύθερο τόπο εξορίας. Με τις αναμνήσεις της Ακρόπολης, ταυ Λυκαβηττού και της Βαρκελώνης να τον ακολουθούν, επιχειρεί να ξανασυνδεθεί με τη γενέτειρα «Earth» και με το μοναδικό πρόσωπο-κλειδί που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα ανατρεπτικά του σχέδια… Το τρομερό παιδί της ισπανικής λογοτεχνίας, συγγραφέας του παγκόσμιου best seller «Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σ’ ένα κρουασάν», εμπνέεται σ’ αυτό το τέταρτο βιβλίο του από θέματα της άμεσης επικαιρότητας όπως είναι οι αυθόρμητες αντισυστημικές εξεγέρσεις, η οικονομική κρίση, η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι των κυβερνώντων και η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων διαφυγής – όλα αυτά από την απόσταση του διαστημικού πανεπιστημιακού σταθμού του που απογειώνει το σαρκασμό και το έμφυτο, ανίερο χιούμορ του.

Ο Πάμπλο Τουσέτ (Pablo Tusset) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1965, σπούδασε πληροφορική, και εδώ τελειώνουν οι πληροφορίες που γνωρίζουμε γύρω από την προσωπική του ζωή. Το 2001 δημοσιεύεται το πρώτο του μυθιστόρημα: «Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σ’ ένα κρουασάν», που γίνεται σχεδόν ακαριαία παγκόσμια επιτυχία και μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον Πάκο Μιρ (2003). Ο συγγραφέας αρνείται να προσαρμοστεί στη δημοσιότητα που του αναλογεί, και δυσφορεί έναντι των Μ.Μ.Ε. Το επόμενο βιβλίο του, «Ο άρχοντας των χοιρινών», εκτυλίσσεται μεταξύ Νέας Υόρκης και Βαρκελώνης, και είναι το πιο σύνθετο και φιλόδοξο βιβλίο του μέχρι στιγμής. Μετά την πολιτική σάτιρα «Πεθαμένοι στα γέλια», κυκλοφόρησε στα ισπανικά το μυθιστόρημα «Oxford 7», μια κοινωνική σάτιρα με έντονα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.

Συγγραφέας : Tusset Pablo
Μεταφραστής : Ηλιόπουλος Κρίτων
Εκδότης : Opera
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-839-770-5
Σελίδες : 272
Σχήμα : 21×13
Κατηγορίες : Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.