Ομηρικές λέξεις

Περιγραφή
Η αγάπη μου για την Ελληνική Γλώσσα με έκανε να σκύψω με μεγάλη υπομονή στο «Ομηρικό Λεξικό» του Ι. Πανταζίδη, το οποίο εκδόθηκε «Εν Αθήναις τη 24 Νοεμβρίου 1872» και μέσα από δέκα χιλιάδες οκτακόσιες πενήντα πέντε (10.855) Ομηρικές λέξεις ξεχώρισα τρεις χιλιάδες πενήντα πέντε (3.055) που χρησιμοποιεί ο λαός μας μέχρι και σήμερα.
Αυτό σαν μια απάντησή μου σε όλους αυτούς που τολμούν να λένε πως η νεοελληνική γλώσσα δεν έχει σχέση ή δεν είναι συνέχεια της Ομηρικής.Η Ζωή Φυτούση γενήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και ζει στην Αθήνα. ΄Εχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, και συνεχίζει να παίζει. Έχει τραγουδήσει όλους του μεγάλους έλληνες συνθέτες. Έχει γυρίσει γύρω στος 70 ταινίες της χρυσής εποχής. Αισθητή παρουσία στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Γράφει από έντεκα ετών. Συνεργάστηκε με περιοδικά και τοπικές εφημερίδες και έχει εκδώσει βιβλία.

Συγγραφέας : Φυτούση Ζωή
Εκδότης : Πνοές Λόγου και Τέχνης
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 618-5099-37-3
Σελίδες : 92
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Ελληνική γλώσσα – Λεξικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.43 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.