Οι 10 μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ιατρικής

Περιγραφή
Το 1675 ο Άντονυ Λέιβενχουκ, ένας απαίδευτος υφασματέμπορος από το Ντελφτ, τοποθέτησε μια σταγόνα βρόχινου νερού στο μικροσκόπιό του και διέκρινε μέσα της χιλιάδες μικρά πλάσματα. Στη συνέχεια εξέτασε τη μικροσκοπική δραστηριότητα του σάλιου, της οδοντικής πλάκας και των περιττωμάτων του. Τα ευρήματα του οδήγησαν ούτε λίγο ούτε πολύ στη γέννηση της βακτηριολογίας. Κάπου διακόσια χρόνια αργότερα, ο Βίλχελμ Ραίντγκεν, καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Βύρτσμπουργκ, κάλεσε τη γυναίκα του στο εργαστήριο του, της ζήτησε να βάλει το χέρι της σε μια μη εκτεθειμένη φωτογραφική πλάκα, άναψε ένα ηλεκτρικό ρεύμα και παρουσίασε σ’ αυτή την τρομοκρατημένη κυρία μια εικόνα του σκελετού του χεριού της. Έτσι ανακαλύφθηκαν οι ακτίνες Χ.
Τούτο το συναρπαστικό βιβλίο είναι το πρώτο που περιγράφει τα δύο αυτά και άλλα οκτώ μνημειώδη γεγονότα στην ιστορία της ιατρικής, προσφέροντας σε πολλές περιπτώσεις ανέκδοτες ως τώρα πληροφορίες. Δύο διακεκριμένοι γιατροί, ο Μέγιερ Φρίντμαν και ο Τζέραλντ Φρίντλαντ, άντλησαν από την πολύχρονη πείρα τους και συμβουλεύτηκαν διεθνώς αναγνωρισμένους παλαιοβιβλιοπώλες, συλλέκτες παλαιών και νέων ιατρικών εκδόσεων και καθηγητές ιατρικής για να ξεχωρίσουν αυτές τις δέκα κορυφαίες ιατρικές ανακαλύψεις ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες υποψήφιες. Στις ιστορίες τους, ζωντανεύουν οι πρωτοπόροι της επιστήμης που τις πραγματοποίησαν, η πάλη τους με τα γοητευτικά μυστήρια της ιατρικής, και οι συγκινήσεις, οι ματαιώσεις και οι αντιζηλίες που σημάδεψαν τα τελικά επιτεύγματα.
O Meyer Friedman, M.D., ο οποίος ανακάλυψε την συμπεριφορά Τύπου Α και τη σχέση της με την καρδιοπάθεια, είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Μέγιερ Φρίντμαν, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.
Πέρα από τις πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις του, έχει υπογράψει δύο επιτυχίες στον τομέα της εκλαϊκευμένης ιατρικής: «Type A Behavior and Your Heart» και «Treating Type A Behavior and Your Heart».

Συγγραφέας : Friedman Meyer, Friedland Gerald W.
Μεταφραστής : Θανοπούλου Κατερίνα
Υπεύθυνος Σειράς : Λουζιώτης Γιάννης
Εκδότης : Αλεξάνδρεια
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-221-408-2
Σελίδες : 303
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ιατρική – Ιστορία
Σειρές : Επιστήμη και Πολιτισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.72 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.