Οι χρηματιστές ποτέ δεν πεθαίνουν

Περιγραφή
“Νόμιζα ότι ήμουν καθαρός.
Οκτώ χρόνια Οκτώ χρόνια χωρίς ούτε μία δόση. Οκτώ χρόνια χωρίς αδρεναλίνη. Οκτώ χρόνια αργού θανάτου.
Δεν αντέχω άλλο. Παθαίνω κρίσεις πανικού. Καταρρέω. Ξανακυλάω. Δεν θέλω να πεθάνω στο κρεβάτι. Δεν θέλω να πεθάνω συνταξιούχος.
Θέλω να πεθάνω ή χρεοκοπημένος ή δισεκατομμυριούχος.
Ώρα για κερδοσκοπία. Τώρα. Αμέσως. Όταν πεθαίνεις κερδοσκοπώντας, αυτό δεν είναι θάνατος, είναι ζωή.
Είμαι χρηματιστής, και οι χρηματιστές ποτέ δεν πεθαίνουν”.
Ένα θρίλερ σε πραγματικό χρόνο για μια μεθυστική βουτιά στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα.
Απρίλιος 2008, Ο Σαμ Βεντούρα, πρώην χρηματιστής και κατεστραμμένο golden boy, επιστρέφει στην αρένα των οικονομικών αγορών για να δώσει την τελευταία του μάχη, μια μάχη στην οποία ρισκάρει τη ζωή του. Θα ποντάρει τα πάντα στην πτώση του πετρελαίου. Αλλά η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται στα ύψη. Και πέφτει στην παγίδα που ο ίδιος έστησε.
Τότε ακριβώς, εμφανίζεται μια γυναίκα από το παρελθόν. Χρηματίστρια κι εκείνη, η Εύα κινείται στη σκοτεινή πλευρά των αγορών: ανάμεσα σε μηχανορραφίες, προσχεδιασμένα οικονομικά εγκλήματα και μυστικά που διαρρέουν από τις κρεβατοκάμαρες.
Ο Σαμ θα καταφέρει να της αντισταθεί όταν εκείνη του προτείνει να εμπλακεί σ’ ένα οικονομικό κόλπο παγκόσμιας κλίμακας;O Marc Fiorentino είναι ειδικός των χρηματοπιστωτικών αγορών. Έχοντας την διεύθυνση τραπεζών αμερικανικών συμφερόντων στην Ευρώπη για δεκαπέντε χρόνια, δημιούργησε τη δική του χρηματιστηριακή εταιρεία το 1999 και μια ιστοσελίδα με σκοπό την παροχή συμβουλών για οικονομικές επενδύσεις, το 2007. Έχοντας την ευθύνη του editorial στην ΒFM και στην Tribune, παρεμβαίνει αρκετά συχνά στα ΜΜΕ με αναλύσεις για την οικονομική κρίση και με προβλέψεις για τις αγορές. Το βιβλίο “Οι χρηματιστές ποτέ δεν πεθαίνουν” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Fiorentino Marc
Μεταφραστής: Κουμπούρα Μαρία
Εκδότης: Λαγουδέρα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-7893-68-9
Σελίδες: 246
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.68 €