Οι Σκεπτικοί

Περιγραφή
Αν οι σημερινοί φιλόσοφοι αντιμετωπίζουν την αδιαφορία -δηλαδή την αντι-φιλοσοφική στάση- των πολλών, οι αρχαίοι φιλόσοφοι είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι ακόμη πιο ανυπόφορο: τους Σκεπτικούς.
Εκτός κι αν ήταν Σκεπτικοί οι ίδιοι.
Σήμερα, η πρόκληση των αρχαίων Σκεπτικών συναντά το πρωτοφανές ενδιαφέρον των ερευνητών και των μελετητών της διεθνούς φιλοσοφικής/πανεπιστημιακής κοινότητας, και έχει πυροδοτήσει έναν διάλογο που -ιδιαίτερα από το 1980 και μετά- απόκτησε ένταση και πυκνότητα, έναν γόνιμο διάλογο βασισμένο στα αρχαία κείμενα-πηγές και στις σύγχρονες κριτικές ερμηνείες τους.
[…]
Στην παρούσα έκδοση υπάρχουν συγκεντρωμένα τα απαραίτητα εργαλεία της έρευνας για τον αναγνώστη που για πρώτη φορά καταπιάνεται με τους αρχαίους Σκεπτικούς: τα αρχαία κείμενα-πηγές της Σκεπτικής κατεύθυνσης (πολλά εκδίδονται για πρώτη φορά στα νέα ελληνικά), μία εκτενής εισαγωγή στον κλασικό Σκεπτικισμό, ερμηνευτικά σχόλια, πραγματολογικές σημειώσεις και γλωσσάρια φιλοσοφικών όρων και ονομάτων.

Συγγραφέας : Suber Peter, Διογένης ο Λαέρτιος, Σέξτος ο Εμπειρικός, Αριστοκλής, Γαληνός 129-200(;) μ.Χ., Νουμήνιος, Πλούταρχος, Cicero Marcus Tullius 106-43 π.Χ.., κ.ά.
Μεταφραστής : Αβραμίδης Γιάννης, Δημόπουλος Στυλιανός, Τσιτσικλή Δήμητρα
Επιμελητής : Αβραμίδης Γιάννης
Εκδότης : Θύραθεν
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-8097-15-0
Σελίδες : 421
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική – Ερμηνεία και κριτική, Σκεπτικισμός
Σειρές : Εληνιστική Φιλοσοφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.