Οι παλιοί ναυτικοί ή ολόκληρη η αλήθεια για τις αμφιλεγόμενες περιπέτειες του καπετάν Βάσκο Μοσκόζο ντε Αραγκάο πλοιάρχου του εμπορικού ναυτικού

Περιγραφή
Το μυθιστόρημα αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε σε ενιαία αρχικά έκδοση μαζί με τη νουβέλα “Ο πρώτος και ο δεύτερος θάνατος του Κινίνου του Μπέκρου” -υπό τον τίτλο “Οι παλιοί ναυτικοί, δύο ιστορίες από την προκυμαία της Μπαΐας”- με έναν από τους μακρύτερους τίτλους στην ιστορία της λογοτεχνίας. Ο Ζόρζε Αμάντο περιγράφει την άφιξη κάποιου Βάσκο Μοσκόζο στο Περιπέρι, προάστιο του Σαλβαδόρ της Μπαΐας, και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται σιγά-σιγά σε διασημότητα του τόπου χάρη στις θαλασσινές του ιστορίες.
Αφήγηση φανταστικών ή βιωμένων περιπετειών, αποτύπωση της ακαταμάχητης έλξης που ασκεί στους ανθρώπους η θάλασσα, απολαυστικό λαϊκό αφήγημα με παράξενους και χαριτωμένους ήρωες όλο φιλοδοξίες, κατορθώματα, επιθυμίες, ζήλιες και πάθη, “Ο καπετάν Βάσκο Μοσκόζο ντε Αραγκάο” αποτελεί κορυφαία στιγμή στο έργο του Ζόρζε Αμάντο, συμπυκνώνοντας υπέροχα ένα κομμάτι του πολιτισμού και της ζωής της Βραζιλίας. Ένα βιβλίο που κουβαλάει μαζί του τα χρώματα, το άρωμα και τους ήχους των παραλίων της Μπαΐας. Πρόκειται για ένα κείμενο που, όπως λέει ο ίδιος ο Αμάντο στον τίτλο του κεφαλαίου, “πρέπει να διαβάζεται με μουσική υπόκρουση το “Μπαρκάρισμα σ’ ένα καράβι του Βορρά”, του Ντοριβάλ Καΐμι”.

Συγγραφέας: Amado Jorge 1912-2001
Μεταφραστής: Παντελάκης Σπύρος
Εκδότης: Εξάντας
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-256-589-6
Σελίδες: 374
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Βραζιλιάνικη πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.57 €