Οι οικονομικές επιπτώσεις του αθλητισμού στην Ελλάδα

Περιγραφή
Το έντονο ενδιαφέρον των αναλυτών για τον ρόλο των αθλητικών δραστηριοτήτων προκύπτει από την αυξανόμενη συμμετοχή τους σε βασικά μακροοικονομικά μεγέθη των εγχώριων οικονομιών, όπως το ΑΕΠ, οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, η κατανάλωση, το εξωτερικο εμπόριο και η απασχόληση, καθώς και από την έμμεση συμβολή τους σε κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών.
Αντίστοιχες εξελίξεις του τομέα στην Ελλάδα έχουν ήδη προηγηθεί σε όλες σχεδόν τις χώρες μέλη της ΕΕ, η οποία, σε αντίθεση με τις ενδείξεις του παρελθόντος, φαίνεται να συγκλίνει με εντυπωσιακή ταχύτητα στα ήδη μεγάλα, οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.
Για τη συστηματική ανάλυση των άμεσων και έμμεσων οικονομικών επιπτώσεων των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ελληνική Οικονομία, υιοθετείται ένα μακροοικονομικό εισοδηματικό κύκλωμα, όπου καταγράφονται οι εισροές και οι εκροές του κράτους, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και του εμπορίου. […]

Συγγραφέας : Κολύμπαλης Μπάμπης
Επιμελητής : Παλάσκας Θεοδόσιος Β.
Οργανισμός : Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), Ίδρυμα Κόκκαλη
Υπεύθυνος Σειράς : Καιρίδης Δημήτρης
Εκδότης : Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-08-0306-4
Σελίδες : 423
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αθλητισμός, Οικονομία – Ελλάς
Σειρές : Κοινωνία και Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.09 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.