Οι νόμοι της απλότητας

Περιγραφή
Επιτέλους, μαθαίνουμε ότι απλότητα σημαίνει λογικότητα. Επαναστατούμε ενάντια στην τεχνολογία που είναι υπερβολικά πολύπλοκη, στα DVD players με τα αχρείαστα πολλά μενού και στο λογισμικό που συνοδεύεται από 75 megabytes εγχειριδίων χρήσης. Ο λιτός και ξεκάθαρος σχεδιασμός του iPod έκανε την απλότητα εμπορική επιτυχία. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που βρισκόμαστε παγιδευμένοι στο παράδοξο της απλότητας: θέλουμε κάτι το οποίο να είναι απλό και εύκολο στη χρήση, αλλά ταυτόχρονα να κάνει όλα τα πολύπλοκα πράγματα που θα μπορούσαμε ποτέ να επιθυμήσουμε.
Στο παρόν βιβλίο ο John Maeda προτείνει δέκα Νόμους για την εξισορρόπηση της απλότητας και της πολυπλοκότητας στους τομείς των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και του σχεδιασμού -οδηγίες για να καταφέρουμε να χρειαζόμαστε λιγότερα και να λαμβάνουμε πραγματικά περισσότερα.Με παράλληλες σταδιοδρομίες στο σχεδιασμό, τις εικαστικές τέχνες και την επιστήμη των υπολογιστών, ο John Maeda είναι ιδρυτής του «Simplicity Consortium» στο Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, όπου διδάσκει Εφαρμοσμένες Τέχνες και Επιστήμες. Το καλλιτεχνικό έργο του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις στο Τόκιο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι, ενώ έργα του περιλαμβάνονται επίσης στις μόνιμες συλλογές μεγάλων γκαλερί και μουσείων όπως το Cooper – Hewitt National Design Museum του Ινστιτούτου Smithsonian, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, σημαντικότερα εκ των οποίων είναι τα National Design Award του Ινστιτούτου Smithsonian στις ΗΠΑ, Raymond Loewy Foundation Prize στη Γερμανία και Mainichi Design Prize στη Γερμανία και Mainichi Design Prize στην Ιαπωνία. Εκτός από τους «Νόμους της απλότητας», ο Maeda έχει επίσης γράψει το βιβλίο «Design by Numbers» (MIT Press, 1999).

Συγγραφέας : Maeda John
Μεταφραστής : Γκαγκάτσιου Ελένη
Επιμελητής : Γκαγκάτσιου Ελένη
Εκδότης : Παπασωτηρίου
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-7182-38-3
Σελίδες : 132
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Τεχνολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.33 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.