Οι ναοί των Ελλήνων μεταναστών

Περιγραφή
Αρχιτεκτονικοί ρυθμοί, Αρχιτέκτονες, Κατασκευαστές, Αγιογράφοι, Ζωγράφοι, Ξυλογλύπτες, Άλλοι καλλιτέχνες και τεχνίτες, Δωρητές, Αφιερωτές.
Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και έρευνας σε ναούς, αρχεία, συλλογές, ενώ αξιοποιήθηκαν και πολύτιμες πληροφορίες που έδωσαν στο συγγραφέα-ερευνητή καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, εκκλησιαστικοί και κοινοτικοί παράγοντες. Αποτελεί ένα πολύτιμο Corpus και των ναών των μεταναστών σε ό,τι αφορά την ιστορία και την τέχνη τους και συμβάλλει στην ολοκλήρωση της εικόνας για το σύνολο τόσο της εκκλησιαστικής, όσο και της νεοελληνικής τέχνης. Πολλά από τα δημοσιευόμενα στοιχεία είναι ανέκδοτα. Ο Κώστας Μπαρούτας είναι διδάκτωρ αισθητικής, ιστορικός τέχνης. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Γαλλία, όπου έκαμε το διδακτορικό του, και στη Γερμανία. Έζησε έντεκα χρόνια σε διάφορες χώρες. Ερεύνησε πολλά αρχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνέγραψε βιβλία, μελέτες, δοκίμια και άρθρα.

Συγγραφέας : Μπαρούτας Κώστας
Εκδότης : Καρακώτσογλου
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-88856-0-4
Σελίδες : 327
Σχήμα : 32χ24
Κατηγορίες : Εκκλησιαστική ιστορία, Εκκλησίες – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 47.78 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.