Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

0
(0)

Περιγραφή
Η θεματική που πραγματεύεται το παρόν βιβλίο εντάσσεται στο πλαίσιο της “Έρευνας των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση”. Ειδικότερα, αντικείμενό του αποτελεί η έρευνα των απόψεων φιλολόγων εκπαιδευτικών Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου αναφορικά με την εισαγωγή και χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία των γνωστικών τους αντικειμένων.
Το βιβλίο διαρθρώνεται σε δύο μέρη:
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η σχετική με τη θεματική του βιβλιογραφική επισκόπηση. Γίνεται αναφορά στη θεωρητική συζήτηση και την έως τώρα εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών σε διεθνή εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, περιγράφεται η εμπειρία χρήσης των νέων τεχνολογιών στην ελληνική σχολική εκπαίδευση και παρατίθενται ερευνητικά δεδομένα προγενεστέρων ετών αναφορικά με την αποδοχή των νέων τεχνολογιών από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί η έρευνα. περιγράφονται ο σκοπός, οι υποθέσεις, η μεθοδολογία της έρευνας και παρουσιάζονται οι αναλύσεις του υπό έρευνα υλικού κατά ερευνητικό άξονα.Ο Όθων Α. Μπουραντάς είναι απόφοιτος του τμήματος φιλολογίας και παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στον κλάδο της σχολικής παιδαγωγικής του ίδιου τμήματος. Από το 2005 είναι απόφοιτος διδάκτορας του τομέα παιδαγωγικής της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Τα κυριότερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και δημοσιευμένα κείμενα του στρέφονται γύρω από την έρευνα των μέσων διδασκαλίας και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Συγγραφέας: Μπουραντάς Όθων Α.
Υπεύθυνος Σειράς: Ξωχέλλης Παναγιώτης Δ., Τερζής Νίκος Π., Καψάλης Αχιλλέας Γ.
Εκδότης: Κυριακίδη Αφοί
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-343-850-2
Σελίδες: 219
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Μέση, Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια
Σειρές: Παιδαγωγικές Μελέτες και Έρευνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.15 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.