Οι λαοί μιλάνε

Περιγραφή
Οι ωραιότερες ιστορίες των λαών της Ασίας.
Το 1960 λίγοι θρύλοι κυκλοφόρησαν.
Αποσπάσματα από τις κρίσεις των ανθρώπων τον πνεύματος και τους κριτικούς.
Υπάρχει πολύς σαρκασμός για τις ανθρώπινες αδυναμίες, πολύ χιούμορ, πολλή λαϊκή θυμοσοφία, αλλά παραπάνω από τις υποθέσεις των που όλες είναι από τη ζωή παρμένες, αξίαν έχει η χάρις η αφηγηματική και η γλαφυρά και ρέουσα γλώσσα, στην οποία είναι γραμμένα.
Γ. Α. Μέγας, Ακαδημαϊκός
Εξαίρετη επιλογή από τις ωραιότερες ιστορίες των λαών της Ασίας, ιστορίες συναρπαστικές με χιούμορ, ερωτισμό, πολλή σοφία, πολλή ανθρωπιά.
Γιώργος Θεοτοκάς
Όχι μόνο σοφία, αλλά και χάρη, και δροσιά, και λιτή ευγλωττία, όλα τα καλά υπάρχουν εκεί μέσα. Μερικές ιστορίες του βιβλίου σας είναι πραγματικά διαμάντια… Άμποτε να γράφαμε έτσι και σήμερα. Αλλά πού! Αυτά είναι κατασταλάγματα λαμπικαρισμένα, κι εμείς βιαζόμαστε.
Άγγελος Τερζάκης, Ακαδημαϊκός
Ρούφηξα αυτό το βιβλίο όπως ρουφά κανείς ένα δροσερό ποτό – πεντάσταγμα λαϊκής θυμοσοφίας, πρόσχαρης απλοϊκότητας και χιούμορ. Ήξερε ο κ. Αλκής Παπάς τι να διαλέξει απ’ τα πλούσια αποθέματα, για το βιβλίο του.
Δημήτρης Ψαθάς
Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με χάρη, με παραστατικότητα, με ζωντανή και γοργή φράση… Ανάμεσα στο πλήθος των θρύλων, ξεχωρίσατε με αλάνθαστη καλαισθησία τους χαρακτηριστικότερους, εκείνους που αμεσότερα εκφράζουν τη σοφία και το πάθος της Ανατολής.
Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος
Έναν ολόκληρο κόσμο στήνει μπροστά στα μάτια μας το βιβλίο του Αλκή Παπά. Διαβάζοντας τούτο το βιβλίο επικοινωνούμε με τη σοφία και τη σκέψη αυτών των λαών, με τη βοήθεια των συναρπαστικών ιστοριών που οι ίδιοι έπλασαν… Κάθε ιστορία συναρπάζει και συναγωνίζεται την άλλη σε χάρη, δροσιά, θυμοσοφική διάθεση.
Άγγελος ΦουριώτηςΆλκης Παπάς (γενν. 1922) Ηθοποιός – Συγγραφέας
Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη σχολή Ροντήρη, αλλά πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο και εν συνεχεία προσελήφθη στο τότε Βασιλικό θέατρο κατόπιν εξετάσεων. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ήταν ο δημιουργός και θιασάρχης του Α΄ Σώματος Στρατού. Πρώτη του σύζυγος η, τότε μαθήτριά του, ηθοποιός Ειρήνη Παπά, δεύτερη σύζυγος η Μαρούσκα Σκυλακάκη – Παπά. Έκανε πλήθος εκπομπών με σταθμό την εκπομπή: «Το Λυχνάρι του Αλαντίν» από το Ε.Ι.Ρ. κάθε Κυριακή μεσημέρι, με τη συμμετοχή των μεγαλυτέρων ηθοποιών της εποχής: Β. Μανωλίδου, Μ. Αρώνη, Ε. Λαμπέτη, Τ. Καρέζη, Τ. Χορν, Ε. Παπάς, Ν. Ηλιόπουλος κ.ά. και τη Νανά Μούσχουρη και τη Νάντια Κωνσταντοπούλου στα μουσικά μέρη της εκπομπής. Έχει εκδόσει δύο ποιητικές συλλογές: «Μοναξιά» και «Αγάπες». Έχουν επίσης παιχτεί θεατρικά του έργα: «Αιζάκι», «Ταβέρνα του Σωκράτη», «Σου χαρίζω τη Γυναίκα μου», «Μίλα μου γι’ αγάπη», «ΓΗ! S.Ο.S.!», «Το ταξίδι του Οδυσσέα», «Ο Τύρρανος».
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων θεατρικών Συγγραφέων.

Συγγραφέας: Παπάς Άλκης
Εκδότης: Αστάρτη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-263-152-Χ
Σελίδες: 263
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Μύθοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €