Οι καταδρομικές μου επιχειρήσεις

Περιγραφή
Ελάχιστες προσωπικότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κέρδισαν τόσο μεγάλη φήμη και θαυμασμό από φίλους και εχθρούς, όσο ο συνταγματάρχης των SS Όττο Σκορτσένυ. Σ’ αυτή την αυτοβιογραφία του περιγράφει με συναρπαστικό τρόπο την δράση του και το πώς οργάνωσε μία από τις πιο επίφοβες μονάδες καταδρομών όλων των εποχών, οδηγώντας την σε απίστευτα τολμηρές αλλά και εξαιρετικά επιτυχείς ενέργειες σε όλα τα θέατρα του πολέμου.
Ο Σκορτσένυ δεν αρκείται όμως μόνο στην εξιστόρηση των δικών του περιπετειών που ήταν άλλωστε κάτι παραπάνω από πλούσιες. Στο βιβλίο του δίνει ανάγλυφες περιγραφές των προσωπικών του συναντήσεων με όλες σχεδόν τις ηγετικές φυσιογνωμίες του Γ΄ Ράιχ, παραθέτει τους διαλόγους που είχε μαζί τους, μιλά κολακευτικά για κάποιες από αυτές και απομυθοποιεί κάποιες άλλες. […]
Ο Σκορτσένυ αποδεικνύει με αρκετή δόση χιούμορ πως πολλά από όσα του καταλογίζονται βρίσκονται καθαρά στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά υπήρξαν η αιτία για τις δοκιμασίες που τον περίμεναν κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν οι νικητές επιφύλαξαν στους ηττημένους μία σκληρή μεταχείριση.

Συγγραφέας : Skorzeny Otto
Μεταφραστής : Οικονομάκος Μιχαήλ
Επιμελητής : Σταυρόπουλος Δημήτριος Β.
Εκδότης : Eurobooks
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-87218-5-7
Σελίδες : 544
Σχήμα : 23χ15
Κατηγορίες : Στρατός – Προσωπικές αφηγήσεις, Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945 – Προσωπικές αφηγήσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.94 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.