Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Οι θησαυροί του Ρέμπραντ

Περιγραφή
O Ρέμπραντ Χάρμενσον βαν Ρέιν υπήρξε ο σπουδαιότερος ζωγράφος του Χρυσού Αιώνα της Ολλανδίας και κορυφαίος εκπρόσωπος της τέχνης του μπαρόκ, το 17ο αιώνα. Τα έργα του, από το διάσημο πίνακα “Νυχτερινή Περίπολος” έως τις πολυάριθμες προσωπογραφίες και τα χαρακτικά του, μαρτυρούν την εκπληκτική δεξιότητα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.
Οι πλούσια εικονογραφημένες σελίδες αυτής της έκδοσης ιχνογραφούν τη ζωή και το έργο του ακούραστου δημιουργού από το Λέιντεν, που γνώρισε διεθνή φήμη και πλούτο στο Άμστερνταμ, για να βρει, εντέλει, το θάνατο μόνος και καταχρεωμένος. Τα κείμενα συνοδεύονται από εικόνες πρωτότυπων σχεδίων και έργων που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ενώ περιλαμβάνονται περισσότερα από τριάντα έκθετα με σπάνιο αρχειακό υλικό, όπως οι σελίδες από ημερολόγιο του Ρέμπραντ, σπουδές, ληξιαρχικές πράξεις, έντυπες διαφημιστικές αναγγελίες και νομικά έγγραφα της εποχής.
Μέσα από αυτά τα άγνωστα έως πρόσφατα τεκμήρια, αναδενκνύεται το ολοκληρωμένο πορτρέτο του Ολλανδού καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα ζωντανεύει μια από τις πιο ανθηρές περιόδους στην ιστορία της ευρωπαϊκής τέχνης.O Michiel Roscam Abbing μελετά συστηματικά επί είκοσι χρόνια τον Ρέμπραντ και το μαθητή του, Σάμιελ βαν Χόοχστρατεν. Έχει επιμεληθεί την έκδοση του συλλογικού έργου “Essays About Rembrandt, στο οποίο έχουν συνεισφέρει δεκαπέντε διακεκριμένοι μελετητές του Ρέμπραντ. Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία “Rembrandt toont sijn konst”, “Rembrandts olifant Hansken” και “New Rembrandt Documents”, ενώ έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα με θέμα τον Ρέμπραντ και το έργο του. Ζει κοντά στο Άμστερνταμ.

Συγγραφέας: Abbing Michiel Roscam
Μεταφραστής: Βετσοπούλου Ιωάννα, Δουρίδα Κατερίνα
Ζωγράφος: Harmenszoon van Rijn Rembrandt
Εκδότης: Modern Times
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-441-753-3
Σελίδες: 66
Σχήμα: 27χ31
Κατηγορίες: Ζωγράφοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.60 €

Exit mobile version