Οι θησαυροί του Μονέ

0
(0)

Περιγραφή
Ο Κλοντ Μονέ (1840-1926), πρωτοπόρος της ομάδας των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, υπηρέτησε τα ιδανικά του ιμπρεσιονισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Μόλις σε ηλικία 50 ετών καταξιώθηκε στο χώρο της τέχνης. Ως ζωγράφος αφοσιώθηκε σε σειρές έργων, αποδίδοντας το ίδιο θέμα με ποικίλους φωτισμούς και αποχρώσεις.
Το Μουσείο Μαρμοτάν Μονέ του Παρισιού υπογράφει την επιστημονική επιμέλεια αυτού του συλλεκτικού λευκώματος, το οποίο περιλαμβάνει τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή του Μονέ, πλήρη εργογραφία του καλλιτέχνη, καθώς και αποσπώμενα ένθετα ντοκουμέντα:
– Αφίσα από την πρώτη ομαδική έκθεση στην οποία συμμετείχε.
– Υπέροχη καρικατούρα, πρώιμο έργο του Μονέ.
– Σελίδες ενός από τα βιβλία ιαπωνικής τέχνης τα οποία ανήκαν στην ιδιωτική συλλογή του Μονέ.
– Ληξιαρχικές πράξεις της βάπτισης του ζωγράφου, το 1841, και του πρώτου γάμου του, με την Καμίγ Ντονσιέ.
– Αποδείξεις πωλήσεων έργων του στο φημισμένο έμπορο τέχνης Ντιράν-Ριελ.
– Προσχέδια του διάσημου έργου του “Καθεδρικός της Ρουέν”.
– Επιστολή στο Γάλλο πρωθυπουργό, με την οποία ο Μονέ εξέφραζε την πρόθεση δωρεάς προς το κράτος του έργου “Ολυμπία” του Εντουάρ Μανέ.O σερ Μάικλ Χάουαρντ υπήρξε κάτοχος της έδρας των πολεμικών σπουδών στο King’s College του Λονδίνου, της έδρας Chichele της ιστορίας του πολέμου και σύγχρονης Ιστορίας στην Οξφόρδη, καθώς και της έδρας Robert A. Lovett της πολεμικής και ναυτικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Γέιλ. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής της σύγχρονης Ιστορίας στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Γέιλ. Στο πλήθος των βιβλίων του συγκαταλέγονται: “Τα αίτια του πολέμου”, “Ο ρόλος του πολέμου στη νεώτερη ευρωπαϊκή ιστορία” (ελλ. εκδ. εκδόσεις “Ποιότητα”), “Τα μαθήματα της Ιστορίας”, “Η επινόηση της ειρήνης”, “Η ιστορία του 20ου αιώνα” (Oxford University Press, επιμέλεια από κοινού με τον W. R. Lewis), “Ο πόλεμος και η φιλελεύθερη συνείδηση”, “Γαλλο-πρωσικός πόλεμος” (βραβείο Duff Cooper Memorial), “Σπουδές στον πόλεμο και την ειρήνη” (βραβείο Iστορίας Wolfson).

Συγγραφέας: Howard Michael
Μεταφραστής: Δουρίδα Κατερίνα
Εκδότης: Modern Times
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-691-056-3
Σελίδες: 49
Σχήμα: 32χ31
Κατηγορίες: Ζωγραφική , Ζωγράφοι, Ιμπρεσιονισμός (Τέχνη)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.60 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.