Οι εχθροί της Θεοδώρας

Περιγραφή
Η Θεοδώρα μένει σε ένα από τα πιο πολυπληθή κονάκια του Αρναούτκιοϊ, σε μια τριώροφη παλιά έπαυλη, όπου οι θόρυβοι των ενοίκων της και των επισκεπτών συναγωνίζονται τους θορύβους του ίδιου του σπιτιού.
Στον επάνω όροφο ζει η οικογένεια ενός δημοσίου υπαλλήλου, στο ισόγειο το υπηρετικό προσωπικό και στο μεσαίο διαμέρισμα, όπου η Θεοδώρα εκτελεί χρέη οικονόμου, ο φραγκοαναθρεμμένος «μουσιού» κι η Ελβετίδα μαντάμ του.
Για τη Θεοδώρα, αυτό που προέχει είναι η φροντίδα του κυρίου της. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διαφυλάξει την πολύτιμη ησυχία του, βάζοντας στο στόχαστρό της όσους τη διαταράσσουν: τον μπαξεβάνη Τζουμά, το σομπατζή Νταβίντ, τις ψυχοκόρες και τα παραπαίδια, τους φιλοξενούμενους στην έπαυλη. Και όταν καταφέρνει να το σκάσει από αυτή την οχλοβοή, αφήνεται, ελεύθερη πια, να την παρασύρουν οι φαντασιώσεις και τα όνειρά της.Η Εβίν Ιλιάσογλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία εφτά χρόνων άρχισε μαθήματα πιάνου. Μεταξύ των ετών 1957-1963 φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο της Κωνσταντινούπολης. Το 1966 αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο (πρώην Ροβέρτειος Σχολή) στο Αρναούτκιοϊ, αφού απέσπασε το Βραβείο Χαλιντέ Εντίπ Αντιβάρ. Το 1968 κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη διατριβή της «Το Τουρκιού της Κλαίουσας Ιτιάς», με θέμα τη μουσικότητα στην ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ.
Στο διάστημα 1969-1971 παρακολούθησε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ που αφορούσαν τη Μουσική Έρευνα και τη Συγκριτική Μελέτη της Ιστορίας της Μουσικής.
Από το 1973 έως και το 1993 ήταν παραγωγός προγραμμάτων κλασικής δυτικής μουσικής στη Ραδιοφωνία της Κωνσταντινούπολης.
Το 1978 της απονεμήθηκε το βραβείο για την ορθή χρήση της τουρκικής γλώσσας στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, για τη σειρά εκπομπών της «Το Φολκλόρ στη Σύγχρονη Μουσική».
Από το 1982 μέχρι το 1992 παρουσίασε συνεντεύξεις που αφορούσαν την κλασική μουσική στο TRT (Τουρκική Ραδιο-Τηλεόραση).
Έχει αρθρογραφήσει σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, πάντα για θέματα που άπτονται της μουσικής, και έχει γράψει πολλά βιβλία που γνώρισαν επιτυχία στην Τουρκία.
Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου και τακτική συνεργάτιδα της εφημερίδας Τζουμχουριέτ.
Είναι σύζυγος του Εγιούπ Ιλιάσογλου, καθηγητή ιατρικής, και μητέρα της Εκίν.

Συγγραφέας : Ilyasoğlu Evin
Μεταφραστής : Τομουρτζουγκιούλ Ρόδη
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-14-1355-3
Σελίδες : 348
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Τουρκική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.25 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.